3 Aralık notları | Saray ülkesinde sıradan bir gün: Yandaşa atama, gazeteciye dava

Türkiye 3 Aralık gününü Saray Rejimi’nin olağanlaştırdığı gündemlerle geçirdi. Yandaşların liyakatsiz görevlere atandığı ülkemizde, öğrencilere, gazetecilere davalar açıldı, gözaltına alındılar. Kasım ayındaki kadın cinayetleri ile ilgili rapor yayınlanırken, işten çıkarılan emekçiler de haklarını aramaya devam ediyor.

YANDAŞ ATAMALARI TAM GAZ

AKP iktidarının karakteristik yöntemi haline gelen yandaş atamalarına bugün bir yenisi eklendi. Rektör, İletişim Fakültesi sekreterliğine şoförünü atadı.

Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, şoförünü İletişim Fakültesi Sekreteri olarak atadı. İpek, atamanın liyakatlı olduğunu savundu.

İLGİLİ HABER | Şoförünü fakülte sekreterliğine atayan rektör: Liyakatlı bir atama olduğundan şüphem yok

KADIN CİNAYETLERİ RAPORU: 1 AYDA 39 CİNAYET

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bugün Kasım ayına dair raporunu yayınladı. Rapora göre sadece Kasım ayında 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

İLGİLİ HABER | Kasım ayında 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü

GAZETECİLİĞİ SAVUNACAĞIZ!

Saray Rejimi’nin faşizan karakterini en iyi anlatan örnekler gazeteciliğe yönelik saldırılar olmaya devam ediyor. Tekelleşme ve havuz medyası sayesinde halkın haber alma hakkına ağır bir darbe indiren AKP, gazetecilik yapmaya çalışan meslektaşlarımızı ise gözaltı ve davalarla etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Bugün İleri ailesi de Saray yargısının hukuksuz iddialarının karşısına çıktı. İleri Haber eski genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Onur Emre Yağan bugün hakim karşısına çıktı. GYY görevini yürüttüğü sırada İleri Haber’de yayınlanan haberler dolayısıyla hakkında dava açılan Yağan’ın duruşması 20 Mart 2020’ye ertelendi.

İLGİLİ HABER | İleri Haber'in yargılandığı dava ertelendi

ETHA muhabiri Serdal Işık ise haber takibine gittiği sırada gözaltına alındı. Takip ettiği haber için Beyazıt’ta tramvay durağında beklerken gözaltına alınan Işık’ın neden gözaltına alındığı ve nereye götürüldüğü öğrenilemedi

İLGİLİ HABER | ETHA muhabiri Serdal Işık gözaltına alındı

Hürriyet gazetesi emekçileri ise haklarını aramak için eylemdeydi. Demirören Grubu tarafından Ekim ayında gerekçesiz biçimde işten çıkarılan 45 gazeteci, tazminatları ödenmediği için bugün eylem düzenledi.

İLGİLİ HABER | İşten çıkarılan Hürriyet çalışanlarından gazete önünde eylem: 'Hakkımızı verin'

ERKAN BAŞ: PATRONLAR İÇİN DEĞİL, EMEKÇİLER İÇİN BÜTÇE

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçesi hakkında konuştu. “Sadece patronlar için, para babaları için değil, emekçi ve yoksul halkımız için bütçe yapma sorumluluğunu” hatırlatarak sözlerine başlayan Baş, AKP’li vekillerin oylarıyla geçen termik santral tasarısına da değinerek “milletvekilleri birer parmak kaldırma makinesi olmaktan çıkmalıdır” dedi.

İLGİLİ HABER | Erkan Baş: Patronlar için değil emekçiler için bütçe

Baş, ayrıca Kazdağları’ndaki altın arama faaliyetleri ile ilgili soru önergesi sundu. Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artış ve Zenginleştirme Projesi'yle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle sunulan soru önergesinde, şirketin ruhsat yenilemesinin nasıl yapıldığı ve ruhsat uzatma süresinin ne kadar olduğu sorularına yer verildi.

İLGİLİ HABER | TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan, Kaz Dağları'yla ilgili soru önergesi