Birazdan değineceğimiz haber, eminiz ki siz okurlarımızı şaşırtmayacak; belki bir espri gibi güldürecek fakat sonunda “Nasıl memlekette yaşıyoruz arkadaş!” deyip az önceki gülümsemeyi acı bir tebessüme dönüştürecek. Bu haberi nereden tutsanız elinizde kalıyor. Fakat problem haberle ilgili değil, habere konu olan ve 17 yıldır iktidarda bulunan AKP ile ilgili.
Adalet Bakanlığı’nın 24 Kasım’da gerçekleştirdiği ve soruların AKP’lilere dağıtıldığı iddia edilen arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı. 27 bin 537 kişinin katıldığı arabuluculuk sınavına giren eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sınavdan 72 alarak başarısız oldu.
Konuya ilişkin Bozdağ’ın danışmanı Bilal Çetin ise, “Bekir Bey arabulucu sınavına kesinlikle girmedi” dedi. Ancak Çetin, sınav sonuç belgesine ulaşılmasının ardından konuyla ilgili konuşmamayı tercih etti.
AKP iktidarının klasiği olan “sınav sorularının yandaşlara verilmesi” bu sınavda da gündeme geldi. AKP’nin, kendi sorumluluğunu gizlemek adına Pensilvanya merkezli eski ortağının omuzlarına yıkmaya çalıştığı sınav yolsuzluğu, devlet kadrolarına parti ve tarikat kadrolarının yerleştirilmesinde sarıldığı yöntemlerden biri olmaya devam ediyor.
Öte yandan AKP iktidarlarında iki dönem Adalet Bakanlığı yapan Bekir Bozdağ’ın sınavda başarısız olması ise bir başka AKP gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. AKP iktidarında devlet kurumlarına yapılan atamalarda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi “yandaşlık” referans olurken, bakanlıklar da alanlarında uzman olan kişilerden değil, direkt patronlardan ya da patronlara en kullanışlı olanlardan seçiliyor.
Bir diğer konu ise Bozdağ’ın, danışmanı aracılığıyla söylediği yalan. Bekir Bozdağ’ın, Fethullah Gülen’le ilgili farklı dönemlerdeki sözleri hatırlandığında pek garipsenmeyecek bu durum, AKP’nin de amentüsü olmuş durumda…
“Nereden tutsanız elde kalıyor” demiştik; haberin devamında yer alan bilgiler de yine bizi yalancı çıkarmayacak cinsten.
Haber şöyle devam ediyor:
“Sınavda başarısız olan isimlerden birinin de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar olduğu ve 88 puanla başarısız sayıldığı öğrenildi. Sınavda 9 bin 557’nci olan Öztatar’ın, kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını iddia ederek bilgileri bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.”
Öztatar’ın TC kimlik numarasının çalındığına inanan okurlarımızın, Öztatar’ın sınavda başarısız olduğuna inanan okurlarımıza oranla çok az kalacağını tahmin edebiliyoruz. Nereden mi?
- Lisans ve yüksek lisansını müzik eğitimi bölümünde yapan Erciyes Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Talat Hakan Erdem, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmesinden,
- Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerini CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’a kaptıran AKP’li eski başkan ve pratisyen doktor Adil Çelik’in Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak atanmasından,
- RTÜK Başkanlığı’nın, aralarında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü’nün eşinin ve Mansur Yavaş’ın görevden aldığı eski Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratının da bulunduğu bazı tartışmalı isimleri çeşitli başkanlıklara atamasından…
Bunun gibi birçok örnek verilebilir. İşsizlik kronik hale gelirken, “parti-devlet” olabilmek için yandaş atamalarının hız kesmediği Saray Türkiyesi’nde Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü’nün arabuluculuk sınavında başarısız olması da olsa olsa çürümüşlüğün fitratındandır…
İLGİLİ HABER | Kendileri çalıyor, kendileri söylüyor: AKP'lilerin geçemediği AKP sınavı
İLGİLİ HABER | Kayıtlı işsiz sayısı her gün 2 bin artıyor, işsizlik kronikleşiyor
TCDD’de on yıllar öncesinde başlayan çürüme, AKP döneminde tasfiye boyutuna ulaşmış görünüyor. Bu çürümeyi net biçimde görmek için, çürümenin en acı sonuçlarından biri olan Çorlu tren katliamının 10-11 Eylül ve 10 Aralık’ta görülen davasındaki duruşma aralarına bile bakmak yeterli...
İLGİLİ HABER | Saray Türkiyesi’nden bir devlet kurumu fotoğrafı: TCDD son 3 ayda hangi olaylarla gündeme geldi?
Ülkemizde bütçe görüşmeleri denilince akla gelen ilk başlıklardan biri uzun yıllar boyunca ‘örtülü ödenek’ adı altında Başbakan ve Cumhurbaşkanının kullanımına sunulan miktarlar ve bu paranın kullanım alanları oldu. Öyle ki bu konu 1970’lerdeki kontrgerilla tartışmalarında bile gündeme geldi.
İLGİLİ HABER | Bütçe görüşmeleri yapılırken… | Örtülü ödenek: Nedir, nasıl hesaplanır, nereye harcanır?
Gazetecileri Koruma Komitesi 2019 raporuna göre Türkiye, cezaevindeki gazetecilerin sayısının en yüksek olduğu ikinci ülke konumunda bulunuyor.
İLGİLİ HABER | Türkiye ‘gazeteci hapishanesi’
BirGün gazetesi internet sitesinden Basın İlan Kurumu’nun (BİK) üç ayı aşkın bir süredir gazetelerine ilan ve reklam akışını durdurduğunu açıkladı.
İLGİLİ HABER | BirGün: Basın İlan Kurumu gazetemize ilan ve reklam akışını durdurdu
Kışın gelmesiyle birlikte halkın bütçesini en zorlayan harcamalardan biri haline gelen doğalgaz ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından tuhaf bir açıklama yapıldı. Dönmez, doğalgaz fiyatının olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz olduğunu iddia etti.
İLGİLİ HABER | Enerji Bakanına göre meğer doğalgaz olması gerekenden yüzde 59 daha ucuzmuş!