Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan, muhalefeti hedef aldı

Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan, muhalefeti hedef aldı

Erdoğan konuşmasında, İstanbul’da 29 işçinin yaşamını yitirdiği yangına yer verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından konuşan Erdoğan, 29 işçinin can verdiği İstanbul’daki yangına değinerek “Güya hak, hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar” sözleriyle muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan başkanlığında Saray’da basına kapalı olarak düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının gündeminde İran-İsrail çatışması, Gazze, terörle mücadele ve ekonomi gibi başlıkların ele alındığı bildirildi.

‘ADALET ADINA VAN’A KOŞANLAR BEŞİKTAŞ’TA CAN VEREN İŞÇİLER İÇİN TEK BİR ADIM ATMADI’

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, muhalefeti hedef aldığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Teleferik faciasıyla hepimizin yürekleri yaralanmıştır. 1 yurttaşımızın öldüğü bu elim kazada 174 vatandaşımız mahsur kaldı. 23 saat süren bir tahliye operasyonuyla vatandaşlarımızı kurtardık. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. 

Ana muhalefet partisinin olayın ilk anında itibaren hadiseyi sulandırması gözümüzden kaçmamıştır. Aynı şeyi bayramdan önce 29 kişinin öldüğü Beşiktaş'taki yangında da gördük. Ne basından, ne sendikalardan, ne muhalefetten bir tepki göremedik. Güya hak, hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar.

Hem Antalya'daki hem de Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerinin yargıya hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini özellikle istiyorum.

‘14-28 MAYIS VE 31 MART SEÇİM SONUÇLARI PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ KAPISINI KAPATTI’

Bir süredir her seçim öncesinde tedavüle konulan son seçim propagandasının 31 Mart'la beraber safsatadan ibaret olduğu anlaşılmıştır. Türkiye bir seçimi daha alnının akıyla gerçekleşmiştir. 31 Mart seçimleri son 22 yıldaki 18. demokrasi bayramı olarak siyasi tarihimize geçmiştir. 31 Mart seçimlerinin ilk kazananı sandıktır. Sandığın namusu ve itibarıdır. Rüştünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız şekilde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. Muhalefetin de artık bu konuda gerekli dersi çıkaracağını, demokrasimize zarar veren argümanların arkasına sığınmayacağını ümit ediyor. 14-28 Mayıs ve 31 Mart seçim sonuçları parlamenter sisteme dönüş kapısını kapattı. Siyaset kurumunun eskiye dönüş tartışmaları yerine mevcut sistemin daha iyileştirilmesine mesai harcamasının Türkiye için daha faydalı olacağına inanıyorum.”