Başlangıç tamam, şimdi mücadeleye devam

İleri Haber Portalı, 13 Ağustos günü yayına başladı. Demek ki bugün itibariyle bir ayı geride bırakmış. 

Önüne büyük hedefler koymuş bir haber sitesi için az zaman, ancak neler yapabileceğini görmek ve göstermek için yeterli verinin ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

İleri Haber, Türkiye’de yeni bir dönemin açıldığı kritik bir evrede doğdu. Açılan yeni dönemin temel özelliğini ise, Türkiye’de ilerici birikimin tekrar etkinleştiği, aydınlanmacı ve özgürlükçü toplumsal taleplerin geniş kitlelere yayıldığı, gerici ve baskıcı siyasal iktidara karşı mücadelenin değişik biçim ve içeriklerde yoğunlaştığı bir dönem olması biçiminde saptadı. Dolayısıyla, saptanan bu yeni dönem, İleri Haber’in önüne koyduğu hedefleri de biçimlendirdi. 

İleri Haber, kısaca, yukarıda çizilen çerçevenin içinde, Türkiye’nin ilerici birikiminin sesi, aydınlanmacı ve özgürlükçü toplumsal taleplerin sahibi, her yerden karşımıza çıkan mücadelelerin organik bir parçası olmayı hedefliyor.

Bunlar, kolay hedefler değil elbette. Ancak İleri Haber, kolay olanı değil, gerekli olanı hayata geçirmek konusunda kararlı olan bir iradenin ürünüdür.

Aradan geçen bir ayda, öne çıkan gündemlerin hemen hepsinde, İleri Haber okurlarının karşısına emek ve nitelikle çıkmak için uğraştı. Haberi, bilgilendirme işlevinin ötesinde, bir mücadele başlığına dönüştürmek için çaba harcadı. İleri’nin yayın politikasına ve mücadele hedeflerine uygun olanı buydu.

Sonuçta, sadece bir ay içerisinde kendi kulvarında dikkatle izlenen, beğeni toplayan, okurlarına ve dostlarına umut veren bir yayın haline geldi. Henüz aşacak uzun bir yolu olduğunu bilmesine karşın, İleri Haber ekibine güven ve cesaret veren de bu bir aylık geçmişin verileridir.

Bugüne kadar kat edilen mesafede, en büyük pay, kuşkusuz İleri Haber emekçilerinindir. Bu söz, bir görevi ifa etmek için değil, günlük mesainin yıpratıcı temposunda fedakarca ve heyecanla çalışan, haberi bir mücadele konusu, haberciliği de bir görev belleyen İleri Haber emekçilerinin hakkını teslim etmek için yazılıyor. İleri Haber’in yayın kurulu, kadrolu ve kadrosuz/gönüllü muhabirleri, servislerinde el emeği göz nuruyla içerik üreten çalışanları, ilk çağrımızda koşulsuz desteklerini sunan yazarları, kısacası bir aile olarak ve hiçbir koşul ileri sürmeden İleri Haber’e güç veren herkes, bu bir aylık başarının ve bundan sonrasında gözümüzü diktiğimiz daha ileri adımların kayıtsız şartsız sahibidir.

İleri Haber, önümüzdeki dönem kendi kuruluşunu ve organizasyonunu da olabilecek en yüksek düzeye çıkarmak için çaba harcayacak. Sitemizin teknik olanaklarının ve görsel tasarımının yeniden oluşturulması, haber içeriği ve niteliği konusundaki başarımızı daha da güçlendirecek takviyelerin sağlanması, haberlerimizin ve değerlendirmelerimizin çok daha geniş bir okur topluluğuna ulaştırılabilmesi için gerekli düzenlenmelerin yapılması, Türkiye’nin ilerici birikiminin en geniş biçimde temsil edebilmek için yeni köşe yazarlarının ve aydınların aramıza katılması, tüm yurda yayılan bir muhaberat ağının oluşturulması, haberlerin farklı dillerde izlenebilmesine imkan veren güçlendirmelerin hayata geçirilmesi gibi birçok başlık önümüzde duruyor. İhtiyaçlar saptandı, hazırlıklar yapıldı, adımlar planlandı. Birkaç aylık bir süre zarfında, İleri Haber tüm bu başlıklarda somut adımlar atmış olarak okurlarıyla buluşacak.

Bugüne kadar İleri Haber’e destek veren, her türlü eleştiri ve değerlendirmeleriyle yol gösteren, beğenilerini ileten, katkı koyan, çevresine tanıtan tüm okurlarımıza, dostlarımıza, yol arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Çağrılarımızı karşılıksız bırakmayan, aklını, yüreğini, emeğini ve vaktini İleri Haber’le paylaşmaktan hiç çekinmeyen, Türkiye’nin kurtuluşu için beraberce yürüttüğümüz mücadelede ilgi ve desteklerini hiç esirgemeyen yazarlarımız ve katkıcılarımız da özel bir teşekkür hak ediyor. Şu ana kadar İleri Haber okurlarıyla buluşan ve bir kısmı da önümüzdeki günlerde okurlarımızla buluşacak yazarlarımız ve katkıcılarımız, İleri Haber’in yarattığı heyecanın ve gururun en önemli ayaklarındandır.

İleri Haber’i, neredeyse elde avuçta hiçbir şey yokken, inançla, cesaretle, iradeyle, aynı zamanda emekle, çabayla, mücadeleyle çıkaran, sadece mesai arkadaşlığını değil, esas olarak bir mücadele yoldaşlığını yaratan tüm İleri Haber emekçisi yoldaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onlar, İleri Haber’in de, bir parçası olduğumuz onurlu mücadelenin de hakkı ödenmeyecek neferleri, yarattığımız kolektif değerin ilk ve gerçek sahipleridir.

İleri Haber yürümeye, ilerlemeye devam ediyor, edecek de...

“Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganında olduğu gibi, bizim hedeflerimiz şu anda erişmiş olduklarımızın çok daha ötesinde, ilerisindedir. Ancak başlangıç tüm bunlar içinde en kritik olan evreydi ve İleri Haber, bu evreyi alnının akıyla, başarı ve gururla, hedefi büyütmek konusundaki güven ve cesaretini pekiştirerek atlattı. “Bu daha başlangıç” evresini geride bıraktık, şimdi “mücadeleye devam” ediyoruz.

O yüzden hep ileriye, daha ileriye doğru, hızlanarak, güçlenerek, büyüyerek koşuyoruz.

Aydınlığın, eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin, birer talep değil, gerçeklik haline gelmesi için mücadele ediyoruz.

Gerçekliği, bizleri acilen ve tüm benliğimizle göreve davet eden bir çağrı olarak kavrıyoruz.

Çünkü biliyoruz, gerçekler devrimcidir.