YÖK'ten son dakika değişikliği

YÖK'ten son dakika değişikliği

Bu yıl 1 milyona yakın öğrencinin barajı geçemediği YKS sınavıyla ilgili YÖK'ten son dakika değişikliği geldi. YÖK yaptığı açıklamayla 'başarı sıralaması sınırı'nı genişletti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından iki gün sonra Yükseköğretim Kurulları'ndan (YÖK) yeni bir değişiklik açıklaması yapıldı. 

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin barajı geçemediği, Matematik ve Fen netlerinin oldukça düşük olduğu sınav sonuçlarının açıklanmasıyla eğitimdeki kalitesizlik bir kez daha gözler önüne serilmişti.

YÖK bugün yaptığı bir açıklamayla belli alan programları için baraj sınırlamasını genişlettiğini duyurdu.

Açıklamada  "Bazı programlara öğrenci kabulünde 'başarı sırasına göre sınırlama' uygulaması başlatılmış ve ilk olarak Tıp ve Hukuk programlarında başarı sırası sınırları belirlenerek, 2015 ÖSYS'de uygulanmaya başlamıştır. Aynı bağlamda Mühendislik ve Mimarlık alanındaki programlar için başarı sırası sınırlaması 2016 ÖSYS'de, Öğretmenlik Programları için ise 2017 ÖSYS'de hayata geçirilmiştir. Bu uygulamalarımızın toplumun farklı kesimleri tarafından kabul görmüş olması, paydaşlarımızın bu uygulamayı tasvip etmiş olması, eğitim-öğretimin kalite çıtasını yükseltme yolunda attığımız bu adımın doğru bir adım olduğunu teyit etmiştir. Nitekim diğer bazı programlar için de aynı doğrultuda karar alınması noktasında gerek akademi camiamızın gerekse ilgili paydaşların talepleri kurulumuza intikal etmektedir.
 belirlenmiştir." denirken bahsedilen Hukuk ve Tıp Fakültelerinin başarı sıralamaları düşürüldü.

Daha önce 150 bin 'başarı sıralaması sınırı' konulan Hukuk fakültesinin sıralama sınırı 190 bine çekilirken, Tıp ve Öğretmenlik programları sıralamarında da değişiklik yapıldı. 

Değiştirilen 'Başarı sıralaması sınırı' bölümleri şöyle:

DAHA FAZLA