Yedi aydır maaş alamayan işçiler polis zoruyla işten çıkarıldı

Yedi aydır maaş alamayan işçiler polis zoruyla işten çıkarıldı

AKP'nin seçim dönemlerinde propaganda malzemesi olan hastane inşaatlarında da işçi kıyımları sürüyor.

“Beş yıldızlı otel konforunda” denilerek kamudan şirketlere aktarılan milyarlarca lirayla yapılan şehir hastanelerinden biri olan ve yapımı hala süren Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde çalışan işçiler yedi aydır maaşlarını alamadıkları gibi şimdi de işlerinden oldu. ŞRD 3K firmasına bağlı çalışan işçiler, polis zoruyla koğuşlardan çıkarıldı.

Artı Gerçek’ten, Esra Koçak Mayda’nın haberine göre, daha önce de yemek ve barınma sorunlarından kaynaklı iş bırakma eylemi yapan işçiler, bu defa da maaşlarını alamadıklarını söylediler. ŞRD 3K firmasına bağlı çalışan 260 işçinin maaşları yaklaşık yedi aydır ödenmediği belirtilirken, bugün şirketin bağlı olduğu Türkerler Holding önünde eylem yapmak isteyen işçilere holding yetkililerinden görüşme talebi geldi.

‘BİZİ OYALADILAR’

Görüşmeye katılan işçi temsilcisi Menderes Biçer şunları söyledi:

“Bizi bu koşullarla karşı karşıya bırakan çalıştığımız ŞRD 3 K firması şirketten aldığı avanslar da dahil olmak üzere yaklaşık 260 işçiye yedi aydır hiçbir ödeme yapmadı. ŞRD 3K firması aldığı tüm parayı kendi çıkarları için kullandı bize yedi aydır hiçbir ödeme yapmadı. ‘Bugün yarın, bugün yarın’ diyerek bizi oyaladılar. En sonunda olay buraya kadar geldi. Biz ekip başları olarak burada arkadaşlarımızın acil sıkıntılarını gidermek için sağdan soldan borç aldık. O şekilde halletmeye çalıştık. Ama artık borç boyu aştı. ŞRD 3K firmasının sahibi Şah Rıza Dağ, daha önce çalışmış olduğu firmalardaki işçileri de mağdur etmiş.”

İŞÇİLER POLİS ZORUYLA KOĞUŞLARDAN ÇIKARILDI

Türkerler Holding yetkilileriyle yaptıkları görüşmeden de olumlu bir sonuç çıkmadığını belirten Biçer, yetkililerin kendilerine “Firmanın bizden bir alacağı kalmadı dolayısıyla bizimle bir işiniz yok” diyerek toplantıyı bitirdiklerini söyledi. Biçer, toplantı devam ederken şantiyede bulunan koğuşlardan işçilerin polis zoruyla çıkarıldığını ifade etti.

‘DANIŞIKLI DÖVÜŞTE MAĞDUR OLAN BİZİZ’

Türkerler Holding ile alt yüklenici firma olan ŞRD 3K firması arasında yapılan sözleşmede işçilerinin mağdur olması, maaş ödemelerini düzenli yapmaması durumunda bu sözleşmenin feshedileceği ve işçilerinin haklarının ana yüklenici firma tarafından karşılanacağını söyleyen bir işçi, Türkler holdingin ŞRD 3K firmasının sözleşmesini feshettikleri halde kendilerine bir ödeme yapılmadığını dile getirdi.

İşçi, “Burada tek suçlu Türkerler ya da tek suçlu ŞRD diyemeyiz danışıklı dövüş bu. Ama mağdur olan yine biziz” diye konuştu.