Yaz kampları da tarikatlara açıldı: ‘Çay sohbeti’ adı altında tarikat eğitimi!

Yaz kampları da tarikatlara açıldı: ‘Çay sohbeti’ adı altında tarikat eğitimi!

MEB’in ardından Gençlik Bakanlığı da yaz kamplarını tarikatlara açtı. ‘Çay sohbetleri’ adı altında bakanlığın tarikatlarla verilen ‘dersler’ ise eğitimde gelinen karanlık noktayı gözler önüne serdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kapılarını açtığı dini örgütlenmelere, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da gençlik yaz kamplarına dahil ettiği ortaya çıktı.

Eski Bakan Osman Aşkın Bak’ın da Nurcu grupların etkinliklerine katıldığı belirlenirken, bakanlığın bu yıl 8 şehirde düzenlediği gençlik kamplarından bazılarına Nurcu grupları temsilcilerini konuşmacı olarak çağırdığı ve propaganda imkânı sağladığı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 12 – 15 yaş grupları için “Ücretsiz Deniz Kampları”, 16 – 22 yaş grupları için “Ücretsiz Doğa Kampları” adı altında 8 farklı şehirde kamp düzenlerken, Tokat ve Mersin kamplarına ise yeni nesil Nurcu yapılanmalar olan “Çay House” ve “Hayalhanem” ekipleri çocuklara “örnek” olarak davet edildi.

MEB’İN ARDINDAN ŞİMDİ DE GENÇLİK BAKANLIĞI: NURCULARA TAM DESTEK!

Sosyal medyayı aktif kullanarak yüz binlerce gençle temas kuran 'yeni nesil' Nurcu gruplara, bakanların verdiği devlet desteği ile meşruluk kazandırmaya devam ediyor. Cumhuriyet’in haberine göre heçen öğretim yılında MEB’in verdiği izinlerle düzenlenen konferanslarla her yaş grubundan çocuğa Said Nursi ve Nurculuk propagandası yapan gruplara, yaz aylarında da Gençlik Bakanlığı’nın kamplarında faaliyet imkânı tanındı. Halen devam eden kamplarda, Gençlik Bakanlığı’nın Tokat Almus Kampı’na Bursa merkezli “Çay House”, Mersin Silifke Kampı’na da “Hayalhanem” gruplarından kişiler konuşmak üzere davet edildi.

[ih2]

BÖYLE OLUR BAKANLIĞIN ‘ÇAY PARTİSİ’: ‘4 KERE AYRI AYRI CEMAAT HAMDOLSUN’

‘Çay House’ adına Tokat kampına katılan Harun Serkan Aktaş’ın “Çay House ekibi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daveti ile gençlerle buluşup dertleşmek için Tokat Almus kampına misafir olduk. Çay var dediler kıramadık gençleri. Namaz ve gençliğe dair dersler yaptık. Ve en güzeli söyleşi sonrası kampın mescidinde 4 kere ayrı ayrı cemaat yapıldı hamdolsun” ifadeleri bakanlık imkânları ile yapılan eğitimleri gözler önüne serdi.

DAHA FAZLA