Yayınevi Emekçileri Ankara, İstanbul ve İzmir’de buluşuyor

Yayınevi Emekçileri Ankara, İstanbul ve İzmir’de buluşuyor

Platform, yayınevi emekçilerinin yaşadıkları sorunları konuşmak üzere buluşmaya çağrı yaptı.

Yayınevi Emekçileri Platformu, “Biraz konuşmak hepimize iyi gelecek” diyerek yayınevi çalışanlarını yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümlerini konuşmak üzere 25 Mart Pazartesi günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de buluşmaya çağırdı.

Yayıncılık sektöründe çalışan editör, redaktör, düzeltmen, dizgici, tasarımcı ve telif hakkı sorumlularının sorunlarını dile getirmek ve haklarını savunmak için yola çıkan Yayınevi Emekçileri Platformu, 2023’ün kasım ayında kuruluşunu açıklamıştı.

Platformun kuruluş açıklamasında, “Düşünsel çabanın, yoğun dikkatin ve fedakarlıkların ürünü olan kitapların yükünü sırtlanan bizler, yani yayınevi emekçileri, işverenlerin kar odaklı, agresif büyümenin güdümünde, bilgi ve düşünce birikimini ve kolektif emeği hiçe sayan duyarsız ve keyfi yaklaşımlarından dolayı, adım adım, onurlu hayatlar yaşayamaz hale geldik” ifadelerine yer verilmişti.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE ÇAĞRI

Yayınevi Emekçileri Platformu, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bir duyuruyla tüm yayınevi çalışanlarını 25 Mart günü İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Muaf, Ankara Çankaya’da bulunan Route Selanik ve İzmir Alsancak’ta bulunan Pia Kitabevi’nde buluşmaya çağırdı.

“Biraz konuşmak hepimize iyi gelecek” sözleriyle çağrı yapılan buluşmalarda, serbest ya da tam zamanlı çalışan yayınevi emekçilerinin bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve bunlara ilişkin çözüm yollarını birlikte tartışması amaçlanıyor.