Yandaş: Orduda imam yok, Türkiye Küba gibi komünist

Yandaş: Orduda imam yok, Türkiye Küba gibi komünist

Yandaş Akit gazetesi bugün sür manşetinde verdiği bir haberde, Türkiye’yi Küba ve Çin’i göstererek komünist ilan etti. Gerici gazete bu iddiasını ise TSK’nın içinde tabur imamlarının ve alay müftüsünün olmamasına dayandırdı. Duruma “Türkiye’nin ayıbı” diyerek tepki gösteren gerici gazete, "orduya imam" ısrarını sürdürdü.

İleri Haber

1 Ağustos’taki manşetinde TSK’da ‘din subayı’ adı altında imam ihtiyacı olduğunu savunan gerici Akit gazetesi, bu ısrarını sürdürüyor.

TSK’da birçok asker Fethullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında ‘TSK imamı’ operasyonları adı altında gözaltına alınıp tutuklanırken, yandaş gazetenin kışlaya imam çağrısındaki ısrarı ise dikkat çekiyor.



Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete, 1 Ağustos’taki sayısında “Peygamber ocağına tabur imamı şart” başlığını taşıyan bir manşetle çıkarken, bugün de “Batı’da Müslüman askerler için bile tabur imamı var” başlıklı bir sür manşetle çıktı.

Ordu içerisine yerleştirilecek imamların ‘manevi güç’ olacağını savunan yandaş gazete, haberde şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde ‘Peygamber Ocağı’ sıfatı taşıyan TSK’da Mehmetçiklerin manevi gücünü tesis etmesi için bir tane bile tabur imamı bulunmazken, Batılı ülkelerin ordularındaki Müslüman personel için din işleri subaylığı biriminin yer aldığı tespit edildi.”

İŞİNE NASIL GELİRSE BATI ÖYLE…

Her zaman “dış mihrak” olarak nitelediği Batılı ülkeleri hedef alan yandaş gazete, orduya imam girmesi için ısrar ettiği haberde ikiyüzlü bir yaklaşımla Batılı ülkelerden destek alarak talebinin haklı ve yerinde bir istekmiş gibi göstermeye çalışması gözlerden kaçmadı.

AKİT ‘TÜRKİYE’NİN AYIBI’ DEDİ, KOMÜNİST İLAN ETTİ!

Yandaş gazete, ‘Türkiye’nin ayıbı’ başlığı attığı bölümde ise “Nüfusunun %99’u Müslüman olan Türkiye’de tabur imamı veya alay müftüsü gibi bir kurum yok. Birleşmiş Milletler üyesi olup da ordusunda din subaylığı birimi bulundurmayan ülkeler arasında Türkiye’nin haricinde Çin, Küba, Angola gibi komünist ülkelerin yer alması ülkemizin hangi seviye konumlandığını gözler önüne seriyor.”

KADIN DÜŞMANLIĞINA DA SON HIZ DEVAM
Öte yandan kadın düşmanlığıyla da nam salmış olan gerici Akit, bugünkü sayısında kadın hakları için mücadele edenlere de Nazi benzetmesi yaptı, “feminazi” ifadesini kullandı.

AKP’ye yakın gerici gazete, geçtiğimiz günlerde de yine kadın cinayetlerine ilişkin skandal bir habere imza atmış, kadın hakları için mücadele edenleri de “mor çete” olarak tanımlamıştı. Gazete, sür manşetten kanlar içinde vurulmuş bir kadını “yalan” başlığı altında vermesi ise yobaz gazetenin kadın düşmanı zihniyetini gözler önüne sermişti.

 Gerici gazete bugünkü sayısında da, daha önce “illet” olarak tanımladığı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” başlıklı 6284 nolu kanunu bu sefer de “Yuva yıkan kanun” olarak niteledi. Kadınları koruma amaçlı kabul edilen bu kanunu protesto eden gerici grupların eylemini de “6284 protestosu feminazileri kudurttu” başlığıyla haberleştirdi. “Yuvaları yıkan 6284 sayılı kanun Taksim’de protesto edildi” ifadelerini kullandı.

150’DEN FAZLA KADIN ÖRGÜTÜ İSYAN ETMİŞTİ

Öte yandan önceki gün 152 kadın örgütü, AKP’nin kadın haklarını yasalardan budamaya çalıştığını belirterek hükümete bayrak acımıştı.

Yayınlanan ortak deklarasyonda, “Haklarımızdan da mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz” diyerek iktidarın kadın haklarını yönelik saldırılarına tepki göstermiş, siyasi parti ve STK’lara da dayanışma çağrısı yapmıştı.
[ih3]