Whatsapp'taki sahte haber yüzünden 2 kişi yakılarak öldürüldü

Whatsapp'taki sahte haber yüzünden 2 kişi yakılarak öldürüldü

Meksika'da Whatsapp üzerinden yayılan yalan bir haber yüzünden iki kişi öldürüldü. Öldürülen kişilerin amca ile yeğen olduğu ve şikayet yüzünden gözaltına alındığı öğrenildi.

Meksika'da bulunan Puebla eyaletine bağlı Acatlan isimli kasabada yaşanan olayda, polis tarafından gözaltına alınan 2 kişinin Whatsapp'ta yayılan yalan haber yüzünden toplanan kalabalık tarafından yakılarak öldürüldüğü öğrenildi.

Olayın 29 Ağustos tarihinde yaşandığı, polis tarafından gözaltına alınan kişilerin çocuk kaçırdığı için gözaltına alındığının anlatıldığı ve polisin olayın aslının öyle olmadığını açıklamasına rağmen kalabalığın ikna olmadığı belirtildi. Polis kayıtlarına göre, 21 yaşındaki Ricardo Flores ve 43 yaşındaki amcası Alberto Flores, bölge sakinlerinin "huzuru bozdukları" şikayeti gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Ancak gözaltına alınan iki kişi hakkında bilinmeyen bir nedenle Whatsapp üzerinden yayılan bir haber, bu iki kişinin ölümüne sebep oldu.

'ÇOCUK KAÇIRANLAR ÜLKEYE GİRDİ'

Whatsapp'tan yayılan haberin,"Herkes dikkatli olsun, çocuk kaçıran başbelaları ülkeye girdi. Bu kişilerin organ kaçakçılığıyla ilişkili oldukları anlaşılıyor. Son birkaç günde, 4, 8 ve 14 yaşındaki çocuklar kayboldu ve bu çocuklar organlarının çalındığına dair vücutlarındaki işaretlerle ölü bulundu. Karınları kesilmişti ve boştu" şeklindeki haberin yayılmasıyla birlikte çok sayıda kişinin karakol önünde toplandığı belirtildi. Olaydan sonra, 5 kişinin olayı kışkırtmaktan, 4 kişinin ise cinayet işlemekten suçlandığı öğrenildi.

Facebook ve WhatsApp'tan yayılan dedikodular ve yalan haberler yüzünden daha önce de Hindistan, Myanmar ve Sri Lanka'da ölümle sonuçlanan şiddet olayları yaşanmıştı.