WhatsApp'a 'tatil modu' geliyor

WhatsApp'a 'tatil modu' geliyor

Yeni özellikler, bir süre sonra Android ve iOS cihazlara eklenecek.

WhatsApp geliştiricileri, yeni özellikleri kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

WABetaInfo’nun paylaştığı bilgilere göre üç yeni özellik yolda. Yeni özellikler arasında ise ‘Tatil modu’ (Vacation Mode) isimli özellik dikkat çekti. Tatil modu aktif edildiğinde, arşivlenen sohbetler mesaj geldiği zaman ana ekrana geri dönmeyecek.

ARŞİVDE KALMAYA DEVAM EDECEK

Bazı kullanıcılar çok sayıda gruba dahil olup bu grupları arşive alıyor. Bu grupları hem sessize alıp hem de arşive alıyor. Ancak yeni mesaj geldiğinde otomatik olarka arşivden çıkıp ana ekrana dönüyor. WhatsApp’ın tatil modu özelliğiyle sessize alınmış ve arşivlenmiş sohbetlere mesaj gelse bile arşivde kalmaya devam edecek. Sadece grup sohbetleri için değil, bireysel sohbetler için de aynı şekilde çalışacak.

İOS VE ANDROİD CİHAZLARA GELECEK

WhatsApp tatil modu özelliği, iOS ve Android cihazlara gelecek.

SESSİZ MOD

‘Sessiz mod’ (Silent Mode) isimli diğer özellik ise önümüzdeki günlerde tüm Android kullanıcıları ile buluşacak. Bu özellik sayesinde sessize alınan sohbetlerden gelen mesajlar, uygulama simgesindeki bildirim sayısını arttırmayacak.

BAĞLANTILI HESAP

Donanımhaber'in haberine göre WhatsApp’a yakın zamanda gelecek olan diğer özellik ise WhatsApp Business profilini, sosyal medya hesaplarına bağlamaya yarayacak.

WhatsApp hesabı kullanılarak, diğer hesaplardaki parolalar kurtarılabilecek ve hesaplar arası paylaşım yapılabilecek. İlk etapta sadece Instagram ile bağlantı özelliği bulunacak.

İKİ ÖZELLİĞİN ZAMANI VAR

Sessiz mod özelliğinin Android cihazlara dağıtımı başladı. Diğer özelliklerin eklenmesi ile uzun zaman alacak gibi görünüyor. Önümüzdeki haftalarda veya gelecek aylarda tatil modu ve bağlantılı hesap özellikleri Android ve iOS cihazlara eklenecektir.

DAHA FAZLA