Vizyonda bu hafta: 9 film seyirciyle buluştu

Vizyonda bu hafta: 9 film seyirciyle buluştu

Bu hafta 9 film birden sinemaseverlerle buluştu.

Sinema Kolektifi bu hafta vizyona giren 9 yeni filmi derledi. Başrolünde usta oyuncular Helen Mirren ve Donald Sutherland'ın yer aldığı "Karavan" filmi ile Sicario'nun devam filmi olan  "Sicario: Day of the Soldado" haftanın öne çıkan filmleri.

1-Karavan

Yönetmen: Paolo Virzì

Oyuncular: Donald Sutherland, Christian McKay, Helen Mirren

Human Capital (İnsan Sermayesi) ve The First Beautiful Thing (Gördüğüm En Güzel Kadın) filmleriyle İtalya’nın Oscar adayı olan usta yönetmen Paolo Virzì’den yürekleri ısıtacak bir film daha! Güneşli bir yaz sabahı Ella ve John, The Leisure Seeker (Dinlence Peşinde) adını verdikleri eski karavanlarıyla yollara düşerler. Ziyarete gelen çocukları onları evde bulamayınca telaşla telefon edip geri gelmeleri konusunda ısrar etse de Ella ve John, bu seyahatlerinde kararlıdır. Yolculukları boyunca hayatı ve birbirlerini olan tutkularını yeniden keşfederler. Başlarına gelen tatlı talihsizlikleri her zamanki gibi beraber atlatan Ella ve John çifti için karavanlarında geçirdikleri her yeni gün hayata attıkları en güzel çalımdır. Virzi’nin tabiriyle “bir şarkı kadar sade, komik ve hüzünlü, biraz çatlak ama mutluluk veren bir özgürlük filmi.” Başrollerinde ise Oscarlı efsane isim Helen Mirren ve oyunculuğunu 2 Altın Küre ödülüyle taçlandıran Donald Sutherland izleyenleri kendilerine bir kez daha hayran bırakmayı başarıyor.

2-Sicario: Day of the Soldado

Yönetmen: Stefano Sollima

Oyuncular: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Isabela Moner

Uyuşturucu kartelleri, teröristleri ABD sınırından kaçak yollarla geçirmeye başlayınca, federal ajan Matt Graver (Josh Brolin); Alejandro’yla (Benicio Del Toro) iletişime geçer. Ailesi bir kartel patronu tarafından öldürülen Alejandro’nun görevi, durumu kızıştırmaktır. Alejandro, durumu alevlendirmek için kartel patronunun kızısını kaçırır. Fakat kız, sivil zayiat olarak görülmeye başlayacak ve kızın kaderi ise bu iki adamın ellerinde olacaktır.

3-Yakalandın!

Yönetmen: Jeff Tomsic

Oyuncular: Jake Johnson, Isla Fisher, Jeremy Renner, Ed Helms, Jon Hamm

Beş rekabetçi arkadaş yılda bir kez, birinci sınıftan beri sonuçları ne pahası olursa olsun 'elim sende! oynamaktadır. Bu yıl, oyun zamanı grubun asla yenilmeyen oyuncusunun düğününe denk gelmektedir ve bu onu kolay bir hedef haline getirmektedir. Fakat o ne ile karşılaşacağını biliyordur ve hazırdır.

4-Kaçış Planı 2: Hades

Yönetmen: Steven C. Miller

Oyuncular: Dave Bautista, Sylvester Stallone, Jaime King

Ray Breslin (Sylvester Stallone) 3 yılın ardından "The Tomb" isimli kaçması imkansız hapishaneden kaçmayı başarmıştır ve kaçışının ardından birinci sınıf güvenlik forumu düzenlemiştir. Fakat Breslin'in ekibinden dövüş ustası Shu (Xiaoming Huang) HADES olarak bilinen bilgisayarlı tekno terör labirentinde kaybolur. Breslin, arkadaşını bu akıl almaz makinadan kurtarmak için gizli bir plan yapar. Bu planda Breslin, ölümsüz tanrı olarak bilinen çok sert bir kayaya çarpar.

5-Doğmamış

Yönetmen: Brandon Christensen

Oyuncular: Jesse Moss, Christie Burke, Rebecca Olson

Mary doğum sırasında ikizlerinden birini kaybeder. Bu olay Mary'nin içinde büyük bir boşluk oluşturur. Mary'nin kalbindeki bu boşluk hissi yerini günden güne büyük bir korkuya bırakır. Mary'nin korkusu, bebeğinin de ikizi gibi ellerinden kayıp gitmesidir. Bu arada, çevresindeki herkes, kocası Jack, komşusu Rachel ve hatta annesi normal olarak hayatlarını sürdürürken, Mary iç kargaşasını gizlemek için elinden geleni yapmaya çalışır. Fakat ruh halindeki değişimler geç olmadan eşi tarafından farkedilir. Jack eşini doktora götürmeye karar verir. Doğum sonrası depresyon tanısı konulduktan sonra Mary, bebeğini kaybettiği günden beri yaşadığı korkunç gecelerle başa çıkabilmek için ilaç almaya başlar. Jack'in , önemli bir toplantı için Pittsburgh'a iş gezisine gitmesi gerekmektedir. Mary bebeğiyle yalnız kalmak ve kendini kontrol altına almak zorundadır. Büyük banliyö evlerinde yalnız geçirdiği o gecede yaratıklar ona fısıldamaya başlar; Mary, gerçek ile hayali olanı ayırt etmekte zorlanır. Geçmişte onunla aynı durumu yaşamış bir kadınla karşılaşır ve kadın Mary'ye, yeni doğan bebeklere ve annelerine musallat olan şeytan Lamashtu'nun varlığından bahseder. Bu hikayeyi öğrendikten sonra Mary'nin kaygıları daha da artar ve derin bir psikoza girer. Mary aklını mı yitiriyor yoksa bu doğaüstü canavar gerçekten çocuğunu ondan koparmaya mı çalışıyor?

6-Bir Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu

Yönetmen: Ken Scott

Oyuncular: Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Bérénice Bejo

Hindistan'da Racastan sokaklarında yaşayan genç Hint Fakiri Aja, annesinin ölümünden sonra hiç tanımadığı babasını bulmak üzere Fransa'ya gitmeye karar verir. Ancak Paris'e ayak bastığı andan itibaren hiçbir şey planladığı gibi gitmez. Tuhaf bir taksi şoförüyle yaptığı yolculuk sonunda kendini şehir dışındaki bir IKEA'da, üstelik Marie adlı güzel bir kıza sırılsıklam aşık olmuş bir şekilde bulur. O da yetmez, yanlışlıkla bir dolabın içinde kapalı kalarak Avrupa'da bambaşka bir yere kargolanır. Sınır polislerinden ve Somalili mültecilerden uzak durmaya çalışırken yol boyunca birbirinden renkli ve eğlenceli karakterlerle tanışır. Roma'da dans pistlerinden Akdeniz'de sıcak hava balonuna uzanan bir dizi eğlenceli yolculuk yapar. Tek istediği sağ salim Paris'e hayallerine geri dönebilmektir.

7-Sessiz Ol

Yönetmen: Samet Çakırtaş

Oyuncular: Şengül Kaya, Akın Ayvaz, Hakan Tolga Polat, Cansel Aydos

Murat ve Aslı bir gece vakti hiç bilmedikleri bir evin odasında elleri bağlı bir şekilde uyanırlar. Nasıl geldiklerini bilmedikleri bu odayı baygın bir genç ve küçük bir çocukla paylaştıklarını görürler. Odadan ve evden kurtulma çabalarında evin sahibi olan Suzan’ın bir çok kötü sürprizi ile karşılaşırlar. Bu kaçış mücadeleleri esnasında evin içerisinde dönen kirli pazarlıklara şahit olan ve her odada ayrı , ayrı yaşanan dehşet dolu dakikalara maruz kalan Murat ve Aslı bu uzun gecede hayatta kalabilecekler mi? Ya da asıl kurban Suzan mı?

8-Sevimli Emojiler 2

Yönetmen: Alexander Romanetz

Sevimli Emojiler 2 ile Moji ve Brainpot yeniden kendilerini bir maceranın içinde buluyorlar. Şeytani deha Fidolord bir kez daha iş başındadır. Fidolord tafından restore edilen Mydoom virüsü yeniden aktif hale gelmiştir ve tehlike arz etmektedir. İki arkadaşın bu tehditi savuşturmak için efsanevi anti-virüs Binbaşı Swanson'un yardımına ihtiyacı vardır. Ancak internetin varlığını tehdit eden tek saldırı bu değildir. Uzaylılar Kraliçe'yi yeniden yapılandırmak için Fringe'i ortadan kaldırmaya karar vermiştir. İki arkadaş, yeni ortaklarının da yardımıyla internetin refahı için mücadeleye atılmak zorundadırlar...

9-T.İ.M

Yönetmen: Onur Yiğit

Oyuncular: Hatice Kalit, Adem Muriç, Serdar Atacan, Emre Uzun, Barış Can Sağır

Özel kuvvetlerde yüzbaşı olarak görev yapan Serdar Yıldırım, hain bir pusu sonucu 16 silah arkadaşını kaybeder. Telsizleri kapatarak yaptığı operasyonun ardından görevden alınır. Gizli bir görev için, seçkin asker ve polislerden oluşan özel bir T.İ.M'in başına geçmesi istenir. Görevi kabul eden Serdar Yıldırım, T.İ.M ile birlikte şehit olan silah arkadaşları, aileleri ve ülkeleri için çetin bir mücadeleye girer.



Kaynak: Sinema Kolektifi

DAHA FAZLA