Venezuela askeri müdahaleye hazırlanıyor!

Venezuela askeri müdahaleye hazırlanıyor!

Sosyal medyada yayılan bir uydu görüntüsü, Venezuela'ya ait bir askeri üste S-300 kurulumu gerçekleştiğini gösteriyor.

İleri Haber

Sosyal medyada paylaşılan bir uydu fotoğrafı Venezuela'ya ait askeri bir üsse S-300 kurulumu gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Rusya'ya ait S-300'ler orta ve kısa menzilde balistik ve benzeri hava saldırılarından korunmak için kullanılan bir hava savunma füze sistemi.

Bir süredir ABD'nin dış müdahale tehditleriyle uğraşan Venezuela, Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza aracılığıyla bu tehditlere karşılık vereceklerini söylemişti. Venezuela geçtiğimiz günlerde 5 gün süren askeri bir tatbikat yapmıştı. Kendini başkan ilan eden Juan Guaido ise dış müdahaleyi reddetmeyeceklerini söylemişti.

7 Şubat tarihinde çekilen ve 'ImageSat Intl.' adlı kuruluş tarafından sosyal medyaya yüklenen bir uzay görüntüsü ise, Venezuela'nın askeri müdahaleye hazırlandığının bir kanıtı olarak görülüyor. Geçtiğimiz gün ABD tarafından 'insani yardım' iddasıyla Kolombiya'nın Venezuela sınırındaki Cucuta şehrine gönderilen kargolarla, Venezuela üzerindeki ekonomik ve siyasal baskıyı arttırmak hedefleniyor.

ABD destekli muhalefet 23 Şubat tarihinde bu yardımlara ulaşmak için sokak çağrısı yaparken, Kolombiya tarafı ise sınır şehri Cucuta'da 'insani yardım konseri' düzenleyecek. Söz konusu insani yardım USAID adlı ABD kuruluşu tarafından yapılıyor.

Venezuela'da 14 Şubat'ta ABD destekli muhalefet tarafından gerçekleştirilen 'İnsani Yardım için Dünya Konferansı' adlı toplantıda, ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada gibi ülkelerden 100 milyon dolar toplanacağı ve bu paranın ülkenin seçilmiş başkanı Nicolas Maduro'ya darbe girişiminde bulunan darbecilere akıtılacağı belirtildi. 

[ih2]

USAİD isimli kuruluş ABD'nin içişlerine müdahale ettiği her ülkede ortaya çıkıyor. USAID en son Suriye'de cihatçı çetelere yaptığı yardımlarla gündeme gelmişti.

[ih3]

Kaynak: Twitter