Ünlü İlaç Firmasına Spiral Davası!

Ünlü İlaç Firmasına Spiral Davası!

Kadınlar tarafından dava edilen firmaya daha önce başka ülkelerde de benzer konulardan dava açılmıştı.

Avustralya'da bir grup kadın, ürettiği bir spiral modeli nedeniyle Alman ilaç firması Bayer'e toplu dava açtı. Spirali kullanan kadınların birçoğunun rahmini aldırmak zorunda kaldığı belirtiliyor. 
 
Bayer’in doğum kontrolü için dünya çapında satışa sunduğu Essure spiralinin, kadınlarda sağlık sorunlarına neden olduğu belirtildi. 

Bayer'e Avustralya’da toplu dava açılırken, ilaç firmasına daha öncede İngiltere, ABD ve Kanada'da da benzer davalar açılmıştı. 

ÜRÜNLE İLGİLİ BİRÇOK ŞİKAYET

Spirali kullanan kadınların birçoğunun rahmini aldırmak zorunda kaldığı ifade edilirken, kronik ağrılar, unutkanlık ve nikele karşı reaksiyon gibi şikayetler de yaşanıyor.
 
Ürünün Temmuz ayında ABD'de piyasadan geri çekilmesinin ardından Bayer, ticari nedenleri öne sürerek başka ülkelerde de satışlarını durdurduğunu açıkladı. 

Firma, ürünün güvenilirliği konusunda emin olduğunu söylese de Avustralyalı hukuk firmaları Slater ve Gordon, 2010'dan beri satılan ürünün "kusurlu" olduğunu ve davada bunun inceleneceğini iddia etti.
 
‘YÜZLERCE KADIN KATILACAK’

Konuya ilişkin konuşan davacı kadınlar, "Davayı onlarca kadın tarafından açtık ama  davaya yüzlerce kadın katılacak" dedi.

750 BİN SATILMIŞ

Bayer daha önce dünya çapında 750 bin Essure spiralinin satıldığını açıklamıştı.

SPİRAL NEDİR?

Doğum kontrol aracı olarak kullanılan spiral, 2-3 santimetre uzunluğunda, T şeklinde ve metal ya da plastik malzemeden yapılmış bir alettir. Bu küçük aracın üzeri, gebeliğin oluşmasını engelleyen özel bakır tellerle sarılıdır. Bazı spiral çeşitlerinde progesteron hormonu salgılayan parçalar da bulunur ve bu tür spirallere de ‘hormonlu spiral’ adı verilir.

DAHA FAZLA