Üniversiteleri bölen yasa, yandaşlar için miydi?

Üniversiteleri bölen yasa, yandaşlar için miydi?

Erdoğan'ın onayladığı üniversiteleri bölen yasaya göre açılan yeni üniversitelere 120 kişilik açıktan atama kontenjanı verildi.

Türkiye'nin birçok köklü üniversitesini bölerek yeni isimlerle farklı üniversitelerin oluşturulduğu, üniversite öğrencilerinin eylemleriyle karşı çıktığı yasanın nedeni ortaya çıktı.

Erdoğan'ın onayladığı yasa, yandaşlar için yeni bir atama kapısı oldu. Havuz medyasından Sabah'ta yer alan habere göre, Erdoğan, yeni kurulan üniversitelere 120 kadro için açıktan atama izni verdi.

Devlet memuru olmayanları kapsayacak açıktan atamalara göre, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin her birine sekiz kişi açıktan atanacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi’nden her birine de yedi kişi açıktan atanacak.
 

DAHA FAZLA