Üniversite hastanesi iflas ederken tepki çeken yenileme projesi

Üniversite hastanesi iflas ederken tepki çeken yenileme projesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ekonomik kriz nedeniyle ameliyat malzemesi tedarik edemezken, Doğu Kapısı inşaatına harcanan bütçe tepkilere neden oldu.

Hüseyin Naval/ Antalya

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nin Meltem girişine yapılan ve çalışmaları bir süredir devam eden Doğu Kapısı inşaatının maliyeti tepkilere neden oldu. İnşaat Taahhüt Bilgi Tabelasında yazan bilgiye göre maliyetin toplam bedeli 1.094.000.000 TL olarak duyuruldu.

HASTANE AMELİYAT MALZEMESİ ALAMIYOR

Milyon liralık kapı inşaatının tepki toplamasının en büyük nedeni ise geçtiğimiz günlerde basına  yansıyan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin ekonomik kriz sebebiyle ameliyat malzemelerini tedarik etmekte zorlandığını duyurması oldu. 250 milyon liralık borç nedeniyle faaliyetlerini durdurma noktasına gelen hastanenin Başhekimi  Prof. Dr. Bülent Aydınlı durumu “Olay gerçekten son noktaya geldi. Bu durum böyle devam ederse birçok malzemeyi bulamayız ve belki de birçok önemli ameliyatı da yapamayacağız. Gerçekten sıkıntıdayız” şeklinde yorumlamıştı.

AYNI ŞİRKET

Projenin mimarlığını Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Dr. İbrahim Bakır üstlendi. 26 Haziran 2018 tarihinde ihalesi yapılan inşaat, 23 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve yaklaşık iki buçuk ayda tamamlanması bekleniyor.

Projeyi gerçekleştiren firma daha önce de Akdeniz Üniversitesi Stadyumu koşu pistini yenilemişti.

DAHA FAZLA