Uganda’nın Nurettin Yıldız’ına ‘terapi ol’ teklifi

Uganda’nın Nurettin Yıldız’ına ‘terapi ol’ teklifi

Uganda'da erkeklerin eşlerini dövmesini söyleyen milletvekili Onesmus Twinamasiko'ya ülkedeki kadınlar tepki gösterdi.

Türkiye'de her fırsatta, 'kadınların dövülebileceğine' ilişkin açıklamalar yapan gerici Nurettin Yıldız'ın benzeri Uganda'da da ortaya çıktı.

Uganda kanalı NTV'ye konuşan milletvekili Onesmus Twinamasiko, "Erkek olarak karınızı disipline etmelisiniz, yola getirmek için bir şekilde dövmelisiniz" demişti.

BBC'ye konuşan Uganda'daki Ev İçi Şiddeti Önleme Merkezi Diana Kagere " Bay Twinamasiko tüm kadınlardan özür dilemeli" ifadelerini kullandı ve Twinamasiko'nun terapi görmesi gerektiğini belirtti.

‘BİR TOKAT YANLIŞ OLMAZ’

BBC'nin Focus on Africa programına konuşan Twinamasiko, tartışma yaratan sözleri hakkında şunları söyledi:

"Yaralayacak veya öldürecek türden bir dayağı kastetmiyorum. Ama bir tokat atmak yanlış olmaz. Çünkü düzene teşvik eder.

"Bir keresinde karım beni tokatlamıştı, benim için sorun yoktu çünkü oturup anlaşmazlığımızı çözdük. Bir keresinde de ben onu tokatlamıştım. Çünkü bana yanlış yapmıştı."

Twinamasiko'nun sözlerini yorumlayan Ev İçi Şiddeti Önleme Merkezi Diana Kagere, Twinamasiko ve eşine ilişki terapisi tavsiye etti:

"Çoğu erkek gururlarından ötürü yardım almaktan çekiniyor ama onları cesaretlendirmek ve terapiye yönlendirmek istiyoruz."