Twitter'dan sahte hesap temizliği: Takipçi sayılarında düşüş

Twitter'dan sahte hesap temizliği: Takipçi sayılarında düşüş

Bir süredir sahte hesaplarla mücadeleye giren Twitter, geliştirilen algoritmayla robot hesapları otomatik olarak kapattı.

Sahte hesapların önüne geçmek isteyen sosyal medya platformu Twitter, üyelik koşullarını ağırlaştırmış, yeni hesap açmak isteyenlerin telefon numarasıyla doğrulama yapmak zorunda kalmasını sağlamıştı.

Şirket, pek çok nedenden dolayı sahte hesaplar üzerinde bir listeleme yapıp, belirli periyotlar halinde bu hesapları siliyordu. En son temizliği Temmuz ayında yapan Twitter, geçtiğimiz günlerde yeni bir temizlik yaptı.

Shiftdelete'te yer alan habere göre son günlerde Twitter’da kullanıcılar, takipçi sayılarında anlık ve dikkat çeken düşüşler yaşadığını dile getirdi. Özellikle sahte takipçilerden oluşan hesapların, takipçi sayıları oldukça ciddi boyutlarda düşmüş durumda.

GEÇTİĞİMİZ CUMA YAPILDI

Temmuz ayında yapılan temizlik sonrası Twitter, bir sorundan dolayı bazı hesapların yanlışlıkla silindiğini belirterek tekrar kullanıma açmıştı.

Reklam sahtekarlığı araştırma şirketi olan ‘Social Puncher‘ın yaptığı araştırmaya göre, Temmuz ayındaki temizlik sonrası yüksek kitleli profillerde giden takipçilerin yaklaşık üçte biri geri gelmişti. Yapılan açıklamanın devamında ise, geçtiğimiz Cuma günü bu kullanıcıların tekrardan kaybolduğu belirtildi.

ELON MUSK DA TAKİPÇİ KAYBETTİ

Dünyaca ünlü iş insanı ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk da bu silinmeden etkilenen profillerden. Takipçi sayısı 23 milyon olan Elon Musk, son birkaç gün içerisinde 20.000 takipçi kaybettiğini açıkladı.

 

DAHA FAZLA