Tutuklu öğrenciler için basın açıklaması

Tutuklu öğrenciler için basın açıklaması

Türkiye'de tutuklu öğrenci sayısı 70 bine yaklaşırken TİP Gençliği, DGD, DEV-GÜÇ ve Gençlik Komiteleri "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" başlıklı basın açıklaması düzenleyecek.

2018 yılında tutuklu öğrenci sayısı yaklaşık 70 bine ulaşırken, Türkiye İşçi Partisi Gençliği (TİP Gençliği); Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD); DEV-GÜÇ ve Gençlik Komiteleri 20 Eylül Perşembe günü, saat 15.00'da İstanbul Kadıköy'de bulunan PTT önünde "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" başlığıyla bir basın açıklaması düzenleyip ardından da tutuklu öğrencilere kart yollayacak.

70 BİN ÖĞRENCİ TUTUKLU

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, 2018 yılında Ceza İnfaz Kurumları’ndaki hükümlü ve tutuklu öğrenci sayısı yaklaşık 70 bine ulaşırken hükümlü ve tutuklu öğrencilerin 36 bin 33’ünü lise ve dengi okullar ile önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler oluşturuyor. Açıköğretim programlarına kayıtlı tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısı ise 33 bin 268 oldu.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER KAYIT YENİLEYEMİYOR

Hapishanelerdeki öğrencilerin karşılaştığı sorunların başında, yeni eğitim ve öğretim yılında kayıtlarını yenileyememeleri gelirken binlerce tutuklu ve hükümlü öğrenci, maddi imkansızlık nedeniyle eğitim masraflarını karşılayamadığı için eğitimlerine devam edemedi. Devam zorunluluğu olan derslere mahkum oldukları için devam edemeyen öğrenciler, devamsızlık nedeniyle birçok dersi geçemedi.