Türkiye İşçi Partisi’nden davet: Devrimin programını birlikte yaratmak için, gel kardeşim!

Türkiye İşçi Partisi’nden davet: Devrimin programını birlikte yaratmak için, gel kardeşim!

Mart ayında yapılan kuruluş çağrısından bu yana ülke çapında örgütlenme faaliyetini sürdüren Türkiye İşçi Partisi, 23 Eylül’de düzenlenecek 1. Kongre Türkiye Konferansı öncesinde ilerici kamuoyuna bir davet yayınladı. Türkiye Devriminin Programını Birlikte Yaratmak İçin, Gel Kardeşim!” başlığını taşıyan davet, TİP Program taslağının işçiler, yoksullar ve devrimciler tarafından yaratılmasına çağırıyor.

Kuruluş çalışmalarında sona yaklaşan Türkiye İşçi Partisi, 23 Eylül’de düzenleyeceği 1. Kongre Türkiye Konferansı’na hazırlanıyor. Bugün TİP Kurucu Meclisi tarafından yapılan açıklama ise, TİP Program taslağını ülkenin ilerici ve sol kamuoyunun tartışma gündemine soktu. “Türkiye Devriminin Programını Birlikte Yaratmak İçin, Gel Kardeşim!” şeklindeki çağrıda “Türkiye işçi sınıfının, yoksul halklarının, devrimcilerinin ve sosyalistlerinin partisi olan TİP, programını da işçilerin, yoksulların ve devrimcilerin katkısıyla sonlandıracak” ifadeleri yer aldı. 

TİP Kurucu Meclisi “Tüm ilerici ve sol kamuoyunu Türkiye devriminin, sosyalizmi iktidara taşıyacak mücadelenin programını birlikte hazırlamaya davet ediyoruz” sözleriyle yayınladığı davete, [email protected] adresi kullanılarak yanıt vermek, TİP Program taslağı hakkındaki değerlendirme ve eleştirileri Kurucu Meclis ile paylaşmak mümkün olacak. TİP Program taslağına ise tip.org.tr adresinden erişiliyor.

TİP Kurucu Meclisi’nin açıklaması şu şekilde: 

TÜRKİYE DEVRİMİNİN PROGRAMINI BİRLİKTE YARATMAK İÇİN, GEL KARDEŞİM!

Mart ayından bu yana ülke çapında sürdürdüğümüz kuruluş çalışmalarımızın son evresine girmiş bulunuyoruz. Şimdiye kadar her başlıkta katılım ve ortaklık üzerinden çalışmayı ilke edinen bizler, Türkiye İşçi Partisi’nin en önemli belgesi niteliğindeki Parti Programını da aynı yaklaşımla üretmeyi tercih ediyoruz.

Türkiye sosyalist hareketinin köklü bir yeniden kuruluşa ihtiyaç duyduğu saptamasından hareket eden TİP, baştan bu yana ülkemizin devrimcilerinin etrafında bir araya gelecekleri bir programın hazırlanmasına özel bir önem verdi. Türkiye işçi sınıfının, yoksul halklarının, devrimcilerinin ve sosyalistlerinin partisi olan TİP, programını da işçilerin, yoksulların ve devrimcilerin katkısıyla sonlandıracak.

TİP’in kuruluş faaliyetlerine katılan tüm yoldaşların parçası olduğu tartışmalarla ortaya çıkarılan Türkiye İşçi Partisi Programı’nın Taslak metnini, şimdi de dostlarımız ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. 

Tüm ilerici ve sol kamuoyunu Türkiye devriminin, sosyalizmi iktidara taşıyacak mücadelenin programını birlikte hazırlamaya davet ediyoruz. 

TİP Programı’nın Taslak metnini tip.org.tr adresinden erişime açıyoruz. 23 Eylül’de gerçekleştirilecek TİP 1. Kongresi Türkiye Konferansı’nda nihai haline kavuşacak Program Taslak metnine yorumlarınızla, eleştirilerinizle, değerlendirmelerinizle katkı koymak için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi