TTB 'Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü' talebiyle sokağa çıktı

TTB 'Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü' talebiyle sokağa çıktı

Türk Tabipleri Birliği, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” olarak ilan edilmesi talebiyle birçok yerelde eylem yaptı.

Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi doktorlar, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle  birçok yerelde sokağa çıktı.

Birgün'ün haberine göre, Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eyleme beyaz önlükleri ile katılan hekimler, hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ersin Arslan basta olmak üzere görevi basında katledilen tüm sağlık emekçileri için sokaklarda olduklarını bildirdi. Sağlık Bakanlığı önünde doktorlar adına bir açıklama yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, ““Sağlıkta şiddet bitmiyor, gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik hazırladığımız yasa tasarını görmezden geldiler. Bizim taleplerimiz net ve insancıldır. AKP derhal uygulamaya koymalıdır” dedi.

İstanbul’daki açıklama ise Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından silahla katledildiği Bahçelievler’deki Medicana Hastanesi’nin önü oldu. Burada yapılan açıklamada konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk, “’Bizler ülkemizde hekim cinayetlerini gördük. Arkadaşlarımız sağlık hizmeti üretirken yaşamlarını kaybettiler. Daha dün Adana’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde korkunç bir saldırı ile yüz yüze kaldı hekimler. AKP iktidarı tüm bu katliamları ve hekimlerin sağduyusunu görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası önünde bir araya gelen sağlık emekçileri de TTB’nin ortak açıklamasını okudu ve “17 Nisan”ın Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” olmasını istedi.

İzmir’de, Tabip Odası ve diğer emek ve meslek örgütlerinin katılımı ile oluşturulan İzmir Sağlık Platformu, Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından öldürülüşünün yedinci yıldönümünde sokağa çıktı. Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılması ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle düzenlenen etkinlikler, sabah 08.30’da saygı duruşuyla başladı. Öğle saatlerinde Konak Eski Sümerbank önünde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen sağlık çalışanları, sağlık alanında şiddetin bir an önce son bulmasını istedi.

Adana’da da Tabip Odası’nın Seyhan Devlet Hastanesi önünde düzenlediği etkinlikte Sağlık Bakanlığı’nın şiddete karşı üzerine düşeni yapması talep edildi.

Rize-Artvin Tabip Odası da açıklama yaparak görevi başındayken şiddet gören sağlık çalışanlarını andı.

DAHA FAZLA