Trump, Cemal Kaşıkçı için tarih verdi

Trump, Cemal Kaşıkçı için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump , "Suudi Konsolosluğu'ndaki olayla ilgili Pompeo'ya video ne gösterildi ne de verildi" dedi.

Trump, Bakan Pompeo'nun Kaşıkçı olayıyla ilgili bir ses kaydı dinlediği iddiasına Twitter hesabından yanıt verdi.

Trump, "Pompeo'ya Suudi Başkonsolosluğundaki olayla ilgili ne bir video verildi ne de gösterildi." açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da yaptığı açıklamada, 'Kaşıkçı'nın ölümünde Suudi Arabistan kabahatli ise ABD'nin tepkisi kapsamlı olacaktır' ifadelerini kullandı.

'PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ÇOK ŞEY ÖĞRENEBİLİRİZ'

Trump, "Olayla ilgili vereceğimiz kararlara Kongre de dahil olacak. Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını şimdiden söylemek erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Amerika-Suudi Arabistan ilişkilerinin önemini dikkate almalıyız. Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz " diye konuştu.

'TÜRKİYE HERHANGİ BİR SES KAYDI VERMEDİ'

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da Meksika'ya yaptığı ziyarette konuyla ilgili açıklama yapmış ve "Türkiye'de Kaşıkçı olayıyla ilgili herhangi bir ses kaydı dinlediği" şeklindeki iddiayı yalanlamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız. Herhangi bir ülkeyle o ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değil. Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil." ifadesini kullanmıştı.

Trump, konuyla ilgili son açıklamasında, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa onun (Kaşıkçı'nın) öldüğünü kabul ediyorum. Bu, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor." şeklinde konuşmuştu.