Torununu istismar eden dede için şok beraat gerekçesi

Torununu istismar eden dede için şok beraat gerekçesi

6 yaşındaki torununu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Ali B., 'şüpheden sanık yararlanır' denilerek beraat ettirildi.

İzmir’in Torbalı ilçesinde 72 yaşındaki Mehmet Ali B.’nin 6 yaşındaki torununa aylardır cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkması üzerine "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçu ile yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı. Mahkeme tutuklu Mehmet Ali B.’nin beraatine karar verdi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Mehmet Ali B.'yle istismara maruz kalan çocuğun anne-babasıyla yakınları katıldı. Önceki duruşmada sanık ile avukatı arasında yaşanan kriz nedeniyle sanık avukatı davadan çekilirken, sanığa yeni avukat İzmir Barosu tarafından atandı. Kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada tarafların son sözleri istendi. 

Mağdur tarafı sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirtirken, sanık suçsuz olduğu iddiasında bulunarak beraatını istedi. 

Savcılık sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını talep ederken, mahkeme ise sanığın üzerine atılı suçun sabit olmadığı gerekçesiyle şüpheden ibaret olduğunu belirtti. “Şüpheden sanık yararlanır” diyen mahkeme sanığın beraatına karar verdi. 

'KABUL EDİLEMEZ GEREKÇE'

Avukat Ayşin Tek, karar karşısında şoke olduklarını belirtirken, karara itiraz edeceklerini söyledi. Sonucun kendileri için bir sürpriz olduğunu dile getiren Tek, kanun yolarının tükenmediğini söyledi. Karar itiraz edeceklerini dile getiren Tek, “tutukluluğun devamı yönünde karar verilen bir dosyada, dosyaya yeni bir şey konmaksızın böyle bir karar verilmesini kabul edilemez” dedi. 

NE OLMUŞTU?

72 yaşındaki Mehmet Ali B.’nin 6 yaşındaki torununa aylardır cinsel istismarda bulunduğu, çocuğun anaokulu öğretmeninin durumundan şüphelenmesi sonrası ortaya çıktı. Öğretmenin aileden çocuğu bir pedagoga göstermesini istedi. Ailenin pedagoga gitmesi üzerine çocuğun istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Ailenin suç duyurusunda bulunması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Mehmet Ali B., "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlaması ile tutuklanarak, Buca Cezaevi'ne gönderildi. 
 
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada Mehmet Ali B. ev hapsi talebinde bulundu. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğu “Bana dede değil, Mehmet de dedi" diyerek, istismarda bulunduktan sonra kimseye söylememesi konusunda uyardığını söylemişti.

'DEDEM BENİ OKULDAN ALMASIN'

Çocuğun annesi O.Y. de eşiyle çalıştıkları için çocuğu anneannesine teslim ettiklerini ve okuldan onun aldığını söylerken, daha sonra Mehmet Ali B.nin aldığını öğrendiklerini ifade etmişti. Anne O.Y. kızının kendisine Mehmet Ali B.'nin kendisini almasını istemediğini söylediğini de aktarmıştı. 5 Haziran’da görülen duruşmada sanık avukatı ile sanık arasında azletmeyle istifa etme krizi yaşanmıştı. Bunun üzerine mahkeme duruşmayı bugüne ertelemişti.  (MA)

DAHA FAZLA