TOKİ yine tarihi alana göz dikti

TOKİ yine tarihi alana göz dikti

Zeytinburnu sınırları içinde yer alan tarihi surlara TOKİ göz dikti.

İstanbul  Zeytinburnu'nda yer alan tarihi surların imar planı değiştirilerek TOKİ tarafından yeni bir plan hazırlandı.

2012 tarihli “Zeytinburnu sur tecrit planı”nda; Yenikapı Mevlevihanesi koruma alanı, mezarlık, konut, park, turizm tesisi, kültürel tesis alanı şehir araştırma ve kütüphanesi fonksiyonlarına sahip olan yaklaşık 94 bin 405 metrekarelik tamamı boş olan alana TOKİ göz dikti.

Yeni planda; korunması gereken tarihi alan inşaata açılarak, ticaret-konut, üniversite, park, meydan, mezarlık ve yol fonksiyonları verildi. 

'TAŞKIN OLABİLİR'

Sözcü'nün haberine göre, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, plan değişikliği ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü görüşünün bulunmadığı, Zeytinburnu Mevlevihanesi'nin bulunduğu parselin İBB mülkiyetinde olduğu ancak Emlak Müdürlüğü'nden görüş alınmadığı vurgulandı.

İSKİ Genel Müdürlüğü görüşünde alanın bir kısmından 10. Yıl Deresi'nin geçtiği ve “Taşkın önlemli yapılaşma alanı” olarak plana işlenmesi gerektiği belirtildiği hale planda bu şekilde değişiklik yapılmadığı kaydedildi. “Konut ve ticaret” fonksiyonu verilen alanda konut alanının yüzdelik dilimi belirlenmediğinden planın getireceği kalıcı nüfus yoğunluğunun hesaplanamadığı ve buna bağlı olarak kişi başına düşecek donatı dağılımının da hesaplanamadığı aktarıldı.

 

DAHA FAZLA