TKP heyeti Moskova'da Rusya Komünistleri Partisi ile görüştü

TKP heyeti Moskova'da Rusya Komünistleri Partisi ile görüştü

Ekim Devrimi'nin 100. yılı kapsamında Moskova'da bulunan Türkiye Komünist Partisi heyeti Rusya Komünistleri Partisi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette iki ülkedeki politik durumun yanı sıra dünya komünist hareketinin kapitalist sömürüye karşı ortak mücadeleyi büyütmesi gerekliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Ekim Devrimi'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında Rusya'da bulunan Türkiye Komünist Partisi (TKP) heyeti  Rusya Komünistleri Partisi (RK) ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede TKP heyeti adına Merkez Komite üyesi Onur Emre ve Uluslararası İlişkiler Büro üyesi Yunus Başaran bulunurken RK adına Genel Seketer Yardımcısı Sergey Malinkoviç ve Uluslararsı İlişkiler Büro üyesi Aleksandr Vasilyev hazır bulundu.

RK Genel Sekreter Yardımcısı Malinkoviç, TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna el konularak 100. yıl kutlamalarına katılmasının engellenmesini üzüntüyle karşıladıklarını ve bu durumu protesto ettiklerini belirtti. 

Görüşmede, TKP ve RK'nın önümüzdeki mücadele sürecine ilişkin karşılıklı hedefleri paylaşılırken, Türkiye, Ortadoğu ve Rusya'daki mevcut politik durumla ilgili de değerlendirmelerde bulunuldu.

Parti temsilcileri, uluslararası komünist hareketin ortak mücadele yürütme gerekliliğine ve bunun için güçlü bir platforma ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

RUSYA KOMÜNİSTLERİ KİMDİR?

Rusya Federasyonu Komünist Partisi'ni (RFKP) reformistlik ve "düzen solu" olmakla suçlayan bir grup parti üyesi, 2009 yılında RFKP'den ayrılarak Rusya Komünist Gençlik Birliği'ni kurdu.

Hareket, 2012 yılında partileşerek Rusya Komünistleri adını aldı. Rusya Komünistleri Partisi, 2016 yılında girdikleri seçimde RFKP seçmenlerinden yaklaşık 2 milyon oy alarak 5'nci oldu.