TİP’ten Krize Karşı Kampanya

TİP’ten Krize Karşı Kampanya

Türkiye İşçi Partisi, döviz kurundaki rekor artışla zirveye ulaşan ekonomik krize karşı bir kampanya başlattı. İstanbul Kadıköy’deki il binası önünde masa açan TİP, krize karşı “Aynı gemide değiliz” şiarıyla yurttaşları imza vermeye davet ediyor.

Merve Akbaş / Kadıköy

AKP hükümetinin takasa dayalı diplomasi yöntemi, partili cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide daha fazla söz söyleyeceğine ilişkin söylemleri ve Merkez Bankası’na yönelik müdahaleleri sonrası döviz kurları 10 bandına yaklaşmış, rekor artışla ayyuka çıkan ekonomik kriz nedeniyle AKP, 16 yıllık iktidar alışkanlığıyla ‘israf’ ve ‘tasarruf’ söylemleriyle yine vatandaşın kemer sıkmasını istemişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP); krizi ‘aynı gemideyiz’ diyerek halkın omzuna yıkmaya çalışan bu tavra karşı harekete geçti. 13 Ağustos’ta “Aynı Gemide Değiliz” başlığıyla bir açıklama yapan TİP, “Biz yemedik, hesabı Saray ödesin” ifadeleriyle hükümetin sermaye işbirliğiyle ‘tasarruf’ adı altında emekçilere yönelik saldırılara başladığını aktarmıştı.

Krize ilişkin bir kampanya başlatan TİP, İstanbul İl Örgütü binası önünde bir açıklama yaparak yurttaşları imza vermeye davet etti.