TİP'li Hamdi Doğan hayatını kaybetti

TİP'li Hamdi Doğan hayatını kaybetti

Türkiye İşçi Partisi ( TİP ) in efsane isimlerinden Hamdoş Dayı (Hamdi Doğan) 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Türkiye İşçi Partisi'nden 1965 yılında Gaziantep milletvekili adayı olan ve o dönemde tek propaganda aracı olan radyoda yaptığı konuşmalarla Türkiye'yi ayağa kaldıran Hamdi Doğan 81 yaşında hayatını kaybetti. Hamdoş Dayı son yıllarında yaşlılığın getirdiği hastalıklarla mücadele ediyordu.

BORAN VE AYBAR'IN YOLDAŞIYDI

Hamdoş Dayı olarak tanınan Hamdi Doğan, 1962 yılında Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılmış, Gaziantep'in yanı sıra Adıyaman, Malatya, Hatay, Adana ve Urfa'da TİP adına siyasi çalışma yapmıştı. Doğan, Behice Boran ve Mehmet Ali Aybar'la birlikte de siyasi mücadele yürütmüştü. 

Doğan 1972'de Sosyalist Devrim Partisi'nde hem kurucu hem yürütme kurulu üyesi olarak çalıştı. Partinin pek çok ildeki örgütlenme faaliyetlerini yürüttü.

Hamdi Doğan'ın 2014 yılında yayınlanan ve TİP'te yürüttüğü devrimci mücadelesini, partiye olan bağlılığını anlatan, "Türkiye İşçi Partisi'ne Aşık Oldum" isimli bir de kitabı bulunuyor.

“Gülerek çantamdan bildirileri çıkartıp arkadaşlara dağıttım. ‘Yoluna canımı koyduğum TİP’e âşık oldum. Onun için köy köy dolaşıyorum. Karımı, çocuklarımı bırakmış sabah akşam adam bulmak için çırpınıyorum. Buna aşk denmez de ne denir?"