TİP Milletvekili Barış Atay emekçiler adına Meclis’ten seslendi: Hodri meydan!

TİP Milletvekili Barış Atay emekçiler adına Meclis’ten seslendi: Hodri meydan!

Meclis Genel Kurulu’nda AKP hükümetinin "zenginleşiyoruz" söylemlerine tepki gösteren Barış Atay, emekçilerin sorunlarını ve 17 yılda yaşanan iş cinayetlerini gündeme getirdi. 3. havalimanının tutuklu işçilerinin davasına çağrı da yapan Atay, "Bakalım güçlü olduğunu sanan mı, yoksa haklı olan mı kazanacak. Hodri meydan!" dedi.

İleri Haber

Meclis Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, 17 yıllık AKP iktidarı boyunca yaşanan iş cinayetlerini gündeme getirdi. Yoksullukla boğuşan halka tasarruf çağrısı yapan Saray rejiminin kendi lüks harcamalarından vazgeçmediğine dikkat çeken Atay, iktidarın "zenginleşiyoruz" söylemlerine tepki gösterdi.

İŞ CİNAYETLERİNİ ANLATTI: BAZILARI İÇİN BİR SAYI OLABİLİR AMA…

Atay, "AKP iktidarının başladığı günden bugüne kadar iş cinayetlerinde kaybettiğimiz emekçi sayısı 21 bin 201" dedi.

"Bazıları için sadece bir istatistik ama gerçekte birilerinin annesi, babası, oğlu, kızı, eşi" diyen Atay, "Ne yazık ki bunlardan ancak, Türkiye’de emekçilerin yaşamı ve güncel sorunları başlığı altında gündem dışı söz alarak bahsetme olanağı buluyoruz" dedi.
[ih3]

'HALK SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANIYOR'

"Çünkü bu parlamento ısrarla milyonlarca insanın, ülkenin gerçek sahibi olan üreten yaratan, alın teri döken milyonların sorunlarını gündeme almak istemiyor" sözleriyle isyan eden Hatay Milletvekili, Türkiye’deki hakim siyaset algısı için yoksul ve emekçilerin seçimden seçime kullanılan bir malzemeden ibaret olduğunu söyledi.

BUGÜN MECLİS ÇATISINDA İNTİHAR ETMEK İSTEYEN YURTTAŞI VE ÇOCUK İŞÇİYİ HATIRLATTI

Bugün işsizlik nedeniyle Meclis çatısına çıkarak intihar etmeye çalışan yurttaşa ve kamyon kasalarının altında kalan 16 yaşındaki çocuk işçiye dikkat çeken Atay, "İşte zenginleşen Türkiye bu" dedi.

3. HAVALİMANI İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI: MÜCADELELERİNİ SELAMLIYORUM

"AKP/Saray rejiminin işçi düşmanı, ranta yandaşa destek politikalarının en çıplak örneğini ve iki sınıfın kavgasını en net anlatan 3. havalimanı işçilerinin mücadelesini selamlıyorum" diyen Atay, konuşmasını havalimanı işçilerinin 5 Aralık’ta görülecek davasına çağrıyla sonlandırdı.
[ih2]

"Herkesi 5 Aralık’ta bu davaya, işçilerin davasına sahip çıkmaya çağırıyorum. Şüpheniz olmasın, bugün havalanında, TARİŞ'te, Cargill'de, Flormar'da, fabrikalarda, tarlalarda ayağa kalkan emekçiler geçmişten 15-16 Haziran TARİŞ, TEKEL, Zonguldak kömür işçileri yürüyüşü, Soma ruhuyla bu düzeni yıkacak, Türkiye İşçi Partisi yanlarında olacak. Bakalım güçlü olduğunu sanan mı, yoksa haklı olan mı kazanacak. Hodri meydan!"

Atay’ın konuşmasının tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz…