TİP İstanbul 2'nci Bölge Kuruluş Toplantısı yapıldı

TİP İstanbul 2'nci Bölge Kuruluş Toplantısı yapıldı

İşçiler, aydınlar, kadınlar, gençler ve sanatçılar tarafından yapılan“Gel Kardeşim” çağrısıyla yola çıkan TİP’in kuruluş toplantıları devam ediyor.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) İstanbul’daki 2'nci Bölge Kuruluş Toplantısı Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda yoğun katılımla yapıldı.

Haziran Direnişi’nde polis tarafından katledilen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın da yer aldığı toplantı, katılımcıların yoğun alkışı ve TİP Kurucu Meclis Üyesi Meltem Kolgazi’nin açılış konuşmasıyla başladı.

‘TİP UMUDUNU EMEKÇİLERDEN ALIYOR’

Kolgazi’nin ardından TİP Kurucu Meclisi adına sözü alan Erkan Baş, TİP’in kuruluşunda referansın emekçiler olduğunu belirterek, “Türkiye teslim olmayan milyonlarca emekçinin olduğu bir ülke ve TİP umudunu buradan alıyor” dedi.

‘ADALET ARAYANLARIN MÜCADELESİNİ BÜYÜTMEK İÇİN TİP GELİYOR’

Adalet İçin Hukukçular adına kürsüye çıkan avukat Özgür Urfa da “Hakkı hapsedilmiş işçilerin, çalışma ve yaşama hakkı elinden alınmış emekçilerin, KHK ile mesleklerinden edilmiş yurttaşlarımızın mücadelesini büyütmek için TİP geliyor” ifadelerini kullandı.

‘TİP İŞÇİ SINIFININ HAKLARI İÇİN KURULUYOR’

Doç. Dr. Emre Gürcanlı kürsüden yaptığı konuşmada, TİP’in kuruluş gayelerinden bahsetti. Gürcanlı, “Bu parti Türkiye işçi sınıfı daha az çalışsın, iş cinayetlerinde ölmesin, taşerona mahkum edilmesin, işsizlik ve borçluluk batağına itilemesin diye kuruluyor” sözlerini sarfetti.

‘TİP FAŞİZMİ YENMEK İÇİN GELİYOR’

Gürcanlı’nın konuşmasının ardından sırasıyla söz alan KHK mağduru akademisyen Fatmagül Eryıldız, Cumhuriyet gazetesi çalışanı Atakan Sönmez ve gözaltılarla sindirilmeye çalışılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Şafak Küçüksezer söz aldı.

Eryıldız, “Bu süreçte dayanışmanın ve direnmenin anlamını kavradık. Bu faşizmi yenmemizin zamanı geldi, TİP bunun için geliyor” derken, Sönmez ise “Ekmek mücadelesi geniş kitleleri birleştirir. TİP bu mücadeleyi iş yerlerinde, köylerde, okullarda, mahallelerde örgütlemeye taliptir” dedi.

Küçüksezer de “Okulumuza ve bizlere yapılan saldırının ardında emekçi halkın çocuklarının eğitim hakkının elinden alması çabası var” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ YORULMADAN MÜCADELE EDİYORUZ’

Katılımcıların konuşmalarıyla devam eden toplantıda, avukat Arzu Becerik toplumsal mücadele başlıklarından biri olan imam hatipleşmeyle ilgili “İmam hatip dayatmasına karşı el ele mücadele ediyoruz, hiç vazgeçmeden, hiç yorulmadan. Sürekli mücadele ederek kazanımlar elde ettik” dedi.

‘TEK PAROLAMIZ DEVRİM!’

Toplantıda kapanış konuşmasını TİP Kurucular Meclisi üyesi Can Soyer yaptı. Soyer, “TİP tek bir şey için geliyor. İş yerinde, fabrikada, okulda, mahallede, sokaklarda, meydanlarda tek parolamız olacak: Devrim!” ifadelerini kullandı.