TİP ilk seçim bürosunu açtı

TİP ilk seçim bürosunu açtı

Türkiye İşçi Partisi 24 Haziran seçimlerinde HDP listelerinden aday olan Erkan Baş'ın katılımıyla 1. Bölge seçim irtibat ofisini açtı.

24 Haziran baskın seçimlerinde HDP ile ittifak yapan TİP, Kadıköy'de seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

HDP'den 1. Bölge Milletvekili adayı olan Erkan Baş'ın katılımıyla Kadıköy Bahariye'de açılan irtibat ofisi, TİP'in seçim çalışması sürecinde açtığı ilk irtibat bürosu olma özelliği taşıyor. Açılışta konuşan Erkan Baş, " Türkiye'yi bu hale getirenler, elimizden birkaç kere kaçtı. Gezi'de kaçtı, 7 Haziran'da kaçtı, 16 Nisan'da kaçtı. 24 Haziran seçimlerinde kaçamayacaklar. Türk ve Kürt emekçilerinin ortak mücadelesi, AKP iktidarını alaşağı edecek."

'HDP DESTEKLENMELİDİR'

24 Haziran'da iktidarın seçime yönelik tek gayesinin HDP'yi baraj altında bırakmak olduğunu söyleyen Baş, " AKP'nin emellerine ulaşmaması için HDP'yi desteklememiz gerekiyor" dedi.

'HALKIN GÜCÜYLE YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK'

24 Haziran'da başka bir ülkeye uyanılacağını söyleyen Erkan Baş, " Varsın onların paraları olsun, varsın arkalarında polis, ordu, tarikatler olsun... Bizim, halkın örgütlü gücüyle yapamayacağımız bir şey yok. 24 Haziran'da bambaşka bir ülkeye uyanacağımızı bilerek ve bunun için çalışalım. Bizden aldıkları her şeyi geri almak için başta Selahattin Demirtaş olmak üzere, cezaevindeki kardeşlerimizi, mücadele arkadaşlarımızı geri almak için çok çalışacağız ve mutlaka kazancağız."

Erkan Baş'ın konuşması sırasında sık sık, "Faşizme karşı omuz omuza", "Umudu örgütle HDP'yi destekle", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.