TİP: Ekim Devrimi, ülkemizi özgürleştirecek olan devrimin yolunu aydınlatıyor

TİP: Ekim Devrimi, ülkemizi özgürleştirecek olan devrimin yolunu aydınlatıyor

Türkiye İşçi Partisi, Ekim Devrimi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Dünya işçileri ve yoksulları Ekim’in aydınlattığı yoldan ilerleyerek yeniden zafere yürüyecektir” denildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); büyük Ekim Devrimi’ni, “Umudumuzun, inancımızın, kararlılığımızın kaynağı Ekim Devrimi 101 yaşında” şiarıyla yaptığı açıklamayla selamladı.

“Sovyetler Birliği ve sosyalist dünya sistemi, sadece sosyalist ülkelerdeki işçilerin değil, tüm dünya işçilerinin, ezilenlerinin, halklarının en büyük destekçisi ve kılavuzu oldu” denilen açıklamada, devrimin geçen yıllara rağmen güncelliğini kaybetmediği vurgulandı.

Gerici ve piyasacı Saray Rejimi’nin karanlığa sürüklediği Türkiye’de, 1917’de yapılan devrimin ışığının hala güçlü bir biçimde parladığı belirtilen açıklamada, “Ekim Devrimi, bize, kurtuluşumuzun işçi sınıfının zaferiyle mümkün olacağını anlatmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“Dünya işçileri ve yoksulları Ekim’in aydınlattığı yoldan ilerleyerek yeniden zafere yürüyecektir” denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Bundan 101 yıl önce işçiler ve köylüler sermaye egemenliğine karşı ayaklanarak iktidarı ele geçirdi ve Ekim Devrimi’ni zafere ulaştırarak Sovyet ülkesini yarattı.

Yoksul ve yıkık bir ülke, işçiler ile devrimcilerin emekleri sayesinde birkaç on yıl içinde dünya üzerindeki en gelişmiş toplumu haline geldi. Sovyetler Birliği ve sosyalist dünya sistemi, sadece sosyalist ülkelerdeki işçilerin değil, tüm dünya işçilerinin, ezilenlerinin, halklarının en büyük destekçisi ve kılavuzu oldu.

Aradan geçen 101 yılda Ekim Devrimi güncelliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Dünya işçi sınıfı ve yoksul halkları kapitalist sömürünün en vahşi yüzleriyle tanışırken, Ekim Devrimi’nin aydınlatan ışığı daha da parladı.

Gerici ve piyasacı Saray Rejimi’nin karanlığa sürüklediği ülkemizde de Ekim’in ışığı en güçlü biçimde parlamaktadır.

Ekim Devrimi, bize, kurtuluşumuzun işçi sınıfının zaferiyle mümkün olacağını anlatmaktadır.

Ekim Devrimi, ülkemizi özgürleştirecek olan devrimin yolunu aydınlatmaktadır.

Ekim Devrimi, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de umudumuzun, inancımızın ve kararlılığımızın kaynağıdır.

Dünya işçileri ve yoksulları Ekim’in aydınlattığı yoldan ilerleyerek yeniden zafere yürüyecektir.

Kapitalizm ve onun yarattığı çürümüşlük halkların iradesiyle yıkılacak, sömürü düzeninin kökü tümüyle kurutulacaktır.

Yaşasın dünya işçi sınıfının zafer mücadelesi!

Yaşasın Büyük Ekim Devrimi!”