TİP Bornova Kurucu Meclisi'nden açlık grevine başlayan işçiye ziyaret

TİP Bornova Kurucu Meclisi'nden açlık grevine başlayan işçiye ziyaret

KHK ile getirilen "güvenlik soruşturması" sebebiyle Bornova Belediyesi işçisiyken Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki işinden atılan Ahmet Işıkoğlu, işe iade edilene kadar iş yeri önünde oturma eylemi ve süresiz açlık grevine başladı.

İktidarın ‘taşerona kadro’ adıyla yaptığı düzenlemenin ardından binlerce taşeron işçisi, KHK’de şart koşulan güvenlik soruşturması nedeniyle işlerini kaybetti. Bu işçilerden biri de belediyede 6 yıldır çalışan Ahmet Işıkoğlu oldu. Bornova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nde çalışırken hükümlü olduğu ve güvenlik soruşturmasından geçemediği gerekçesiyle işten çıkarılan Işıkoğlu, üç gündür açlık grevinde.

‘MUHALİFLERİ TASFİYE ETMEK İÇİN TASARLANDI' 

1986 yılında Türkiye Devrimci Komünist Parti (TDKP) üyesi olduğu iddiasıyla hakkında 3 yıl hapis cezası verildiği için işinden edildiğini kaydeden Işıkoğlu, işini geri alana kadar açlık grevini devam ettireceğini söyledi. Işıkoğlu, “Muhalifleri tasfiye etmek üzere yürürlüğe giren bir proje tasarladılar. On binlere varan insanı işlerinden ettiler. Oluşan kamuoyu baskısıyla bir miktar geri adım atıp bir kısmını geri aldılar. Fakat kendisine muhalif olarak düşündüğü özellikle ilericileri ve aydınları işlerine geri almamayı tercih etti. CHP’li bir belediyede çalışıyordum. CHP’nin bu KHK’ye itirazı olmasına rağmen ve hukuksuz bulduğu halde CHP’li belediye bu KHK’ye dayanarak beni işimden çıkardı" dedi. 

'DİRENMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK'

Direnmekten başka çarem yok diyen Işıkoğlu, "Belli sayıda işçi çalıştıran kurumların eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu vardır. Ancak biz işten çıkarılıyoruz. Okula giden 2 kızım var. Evim kira, eşim çalışmıyor. Evin geçimini sağlayan tek başıma bendim, şimdi işimden de edildim. İş hakkımı geri alana kadar açlık grevinden dönmeyeceğim" dedi.

TİP'TEN ZİYARET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bornova Kurucu Meclis üyeleri süresiz açlık grevine başladığını duyuran Ahmet Işıkoğlu'nu ziyaret etti.