Tekstil atölyesinde iş cinayeti: 2'si çocuk 3 işçi hayatını kaybetti

Tekstil atölyesinde iş cinayeti: 2'si çocuk 3 işçi hayatını kaybetti

İstanbul'daki bir tekstil atölyesinde meydana gelen iş cinayetinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2'si çocuk 3 işçi yaşamını yitirdi.

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan 2’si çocuk 3 işçi, ısınmak için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. İş cinayeti, Terazidere Mahallesi’ndeki kot iplik temizleme atölyesinde çalışan işçilerin arkadaşlarına ulaşamaması üzerine ortaya çıktı.  

Atölyede yatan Hakan G. (15); Cuma Ç. (22) Yakup Y. (17) ile Ümit G.'ye (15) ulaşamayan arkadaşları, durumdan şüphelenip atölyeye kontrole gitti. İçeri girdiklerinde ise arkadaşlarından Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin hareketsiz şekilde yattığını; Ümit G.'nin de fenalaştığını görüp polisi ve 112 Acil Servis'i aradılar. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.  

ÇOCUK İŞÇİNİN DURUMU CİDDİ

Sağlık görevlileri, dumandan zehirlenen 15 yaşındaki Ümit G.'yi ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan Ümit G.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polisin iş yerinde yaptığı incelemede, hayatını kaybeden 3 işçinin ısınmak üzere yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendiğini belirlendi.  

İŞ YERİ RUHSATSIZ, İŞÇİLER SİGORTASIZ ÇIKTI

Belediye ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde iş yerinin ruhsatsız, tüm işçilerin de sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Belediye ekipleri, polisin olay yeri çalışmasının ardından ruhsatsız olan iş yerini mühürledi.

İŞ YERİ SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

İş yeri sahibi Hüseyin E. (24) gözaltına alınarak Bayrampaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. (DHA)