Tedbir alınmadı: Hastane işçileri de zehirlendi

Tedbir alınmadı: Hastane işçileri de zehirlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 337 öğrencinin yemeklerinden zehirlenmesine neden olan firma Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 işçinin daha zehirlenerek yoğun bakıma kaldırılmasına sebep oldu.

Tugay Candan

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) 30 Kasım Cuma günü üniversitenin merkezi yemekhanesinde yemek yiyen en az 337 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına sebep olan firmanın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de yemek temin ettiği ortaya çıktı.

ETTE TİFO BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ

Hastane çalışanlarının verdiği bilgiye göre ismi gizlenen firmanın hastaneye verdiği yemeklere bağlı olarak 2 hastane işçisinin zehirlendiği ve yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi. Yemeklerde kullanılan etlerde Tifo diye de bilinen Salmonella bakterisine rastlandığı, zehirlenme vakalarının bu yüzden yaşandığı belirtildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan birçok işçinin zehirlenme belirtisiyle tedavisi devam ediyor.

Hastane yönetiminden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

NE OLMUŞTU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, üniversite yurdundaki zehirlenme olayından sonra öğrencilerle birlikte yemek yemişti. Üniversite senatosu aldığı karar gereği bundan sonra her gün bir öğretim görevlisinin öğrencilerle birlikte yemek yiyeceğini duyurmuş ve tartışmalara neden olmuştu.

DAHA FAZLA