Tacizi protesto eden liselilere ceza!

Tacizi protesto eden liselilere ceza!

Öğretmenin sistematik tacizini protesto eden İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine okul yönetimi 'uzaklaştırma' cezası verdi.

Su Yılmaz- @suyillmaz

İstanbul Küçükçemece'deki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'ndeki öğretmen tacizini 'Sessiz Kalmayacağız' diyerek protesto eden öğrencilere okul yönetimi tarafından disiplin cezası verildi.

15'ER GÜNDEN 5 ÖĞRENCİYE CEZA

Öğrenciler, okuldan mezun olan ve bu yıl üniversiteye başlayan bir öğrenciyi taciz ettiği belirtilen coğrafya öğretmeninin görevine devam etmesine tepki göstermişti. Okul yönetimi öğretmen tacizini protesto eden öğrencilerden 15'ine 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Cezayı twitter hesabından duyuran gazeteci ve CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş, "İşte rezaletin belgesi!" diyerek yönetim tarafından verilen cezanın belgesini paylaştı.

'SİZE Mİ KALDI, SİZ DERSİNİZE BAKIN'

İleri Haber'e konuşan kaynaklar okul yönetiminin 'Okulda eylem yapmaya teşvik etmek, okul idaresini tehdit etmek ve ortalığı kızıştırmak' iddiasıyla öğrencilere ceza verildiğini belirtti.

Okul yönetiminin öğrencilere “Size mi kaldı, biz hallediyoruz. Siz dersinize bakın, Eylül eylemlerdan rahatsız” diyerek tacizci öğretmeni koruyan tutumun sürdürüldüğü söylendi.

Coğrafya öğretmenin istismarına maruz bırakılan Eylül hakkında okulun diğer hocalarının ise "Eylül çok dar giyiniyordu. Öyle giyinirse, sonucu bu olur" dediği ifade edildi.

OKUL YÖNETİMİNDEN PSİKOLOJİK BASKI

Okul yönetiminin tacizci öğretmeni protesto eden öğrencilere psikolojik baskıda bulunduğu ifade edilirken, öğrencilerin sürekli kenara çekilerek ikaz edildiği ve korkutulmak istendiği aktarıldı.

 

DAHA FAZLA