Suudi Prens: 'Clinton'ın kampanya harcamalarının yüzde 20'sini biz karşılıyoruz'

Suudi Prens: 'Clinton'ın kampanya harcamalarının yüzde 20'sini biz karşılıyoruz'

ABD'de Demokrat Parti'nin en güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton'ın kampanya harcamalarının yüzde 20'sinin Suudi'ler tarafından karşılandığı ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre başkanlık seçimlerinde yabancılardan parasal destek almak yasak.

Hillary Clinton'ın başkanlık seçimleri için yaptığı kampanyanın finansörlerinden birinin de Suudi Arabistan olduğu iddia edildi. Geçen Pazar akşamı Ürdün Petra Haber Ajansı'na konuşan Suudi Prensi Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan'ın Clinton'ın seçim kampanyasındaki harcamaların yüzde 20'sinden fazlasını finanse ettiğini söyledi. 
Middle East Eye haber sitesi, söz konusu açıklamanın, prensin bu sözlerinin ajansın internet sitesinden kaldırıldığını iddia etti. Buna rağmen Washington merkezli Gulf Affairs Enstitüsü, haberin Arapça versiyonunun ekran görüntüsünü yayınladı.
Ajans Prens Muhammed'in şu sözlerini kullandı:
"Suudi Arabistan ABD'deki Demokrat ve Cumhuriyetçi Partileri her zaman desteklemiştir. Aynı şekilde, Hillary Clinton'ın başkanlık seçimlerindeki kampanya finansmanının yüzde 20'sini de büyük bir istekle karşılıyoruz. Ancak Clinton'ın bir kadın olması nedeniyle ülkemizdeki kimi etkili güçlerin bu desteğe karşı olduğunu biliyoruz."
ABD'de başkanlık seçimleri için yarışan adayları yabancıların desteklemesi yasak.