Suudi Başkonsolosluğu'nda ikinci arama yapıldı

Suudi Başkonsolosluğu'nda ikinci arama yapıldı

2 Ekim'de en son Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girerken görüntülenen ve ardından haber alınamayan Kaşıkçı'yla ilgili konsoloslukta Salı günü yapılan aramadan sonra bir arama daha yapıldı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda gece saatlerinde başlayan ikinci arama 05:00 itibariyle sona erdi. Polisin, konsolosluktan çok sayıda delil torbasıyla çıkması dikkat çekti.

Konsolosluğa ait konutta önceki gün gerçekleşmesi beklenilen arama Suudi heyete ulaşılamaması nedeniyle iptal edilmişti. Suudi yetkililer dün, gün içerisinde konuta geldi. Türk yetkililerle olay yeri inceleme polisi akşam 16.35'te konuta gelerek, burada çalışmalara başladı.

Çalışmalar kapsamında konutun içinde arama yapan ekipler, DNA izi aramak için 'Luminol' adı verilen yöntemi kullandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin zaman zaman çatıya çıkarak arama yaptıkları görüldü.

KONUTTA DRONE'LU ARAMA

Çalışmalar kapsamında konutun üzerinde olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone uçuruldu. Öte yandan konuta getirilen bir polis köpeği de aramalarda yer aldı.

KONSOLOSLUK KONUTUNA İTFAİYE ARACI GELDİ

Konuta, çalışmalar devam ederken arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapması bekleniyordu. Ancak itfaiye aracı içeriye girmedi.

KONSOLOSLUKTA DA ARAMALAR YAPILDI

Konsolosluğa ait konutta aramalar devam ederken, geçtiğimiz günlerde arama yapılan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda da olay yeri inceleme ekipleri arama yaptı.

ÇOK SAYIDA DELİL TORBASININ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Konsoloslukta yapılan aramalarda çok sayıda delil elde edildiği görürdü. Torbalara konulan birçok delil incelenmek üzere emniyete götürüldü. İkinci kez yapılan aramada konsolosluğa ait araçların da tek tek arandığı öğrenildi.