Suriye ordusu: Rusya'dan yanıt bekliyoruz

Suriye ordusu: Rusya'dan yanıt bekliyoruz

Suriyeli General Hasan, Erdoğan'ın Fırat Nehri'nin doğusundaki Kürt güçlere karşı operasyon başlatabilecekleri yönündeki açıklaması hakkında Rusya'dan yanıt beklediklerini söyledi.

Suriye ordusunun politik bürosunun başındaki General Hasan Ahmed Hasan, Erdoğan'ın, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda bir operasyona hazırlandığının sinyali olarak görülen açıklamalarına ilişkin olarak konuştu.

Sputnik'e konuşan Hasan, “Buna herkes bir yanıt vermeli. Yanıt sadece Suriye ordusundan değil, devamlı olarak koordinasyon kuran ve Türkiye ile anlaşmalar yapan Rus dostlarımızdan da gelmeli” dedi.

Ayrıca Hasan, 'Amerikan tarafıyla anlaşmamış olsa Erdoğan'ın bu tip bir açıklama yapamayacağına' inandığını da kaydetti.

İLERİ HATIRLATIYOR: ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatabileceklerinin sinyalini vermişti. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz."