Soylu OHAL'i güzelleyemedi

Soylu OHAL'i güzelleyemedi

Eski ortağı Gülen cemaatinin darbe girişiminin ardından OHAL’i fırsat olarak gören AKP, 21 ayda toplumsal muhalefete bu zırhla saldırılar düzenledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  AKP Trabzon Gençlik Kolları 5'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, OHAL güzellemeleri yapmak için çaba sarfetti. Soylu’nun bu esnada söylediği  “OHAL’de sadece 1419 dernek kapatıldı” sözleri konuşmadaki en dikkat çekici noktaydı.

Soylu, konuşmasında sık sık OHAL’den sonra toplumun sosyal hayatında düzelmeler olduğunu vurgularken, enteresan örnekler verdi. İşte Soylu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“- OHAL’in ardından Trabzon'a gelen turist sayısı olağanüstü halde yüzde 125 arttı. Antalya'da yüzde 55 arttı. Türkiye genelinde ilk 3 ayda yüzde 34 arttı. Elin adamı Türkiye'ye güveniyor ama maalesef Türkiye'de siyaset yaptığını zannedenler, Türkiye'ye itibar etmiyorlar.

- 21 ayda Türkiye'de toplam 79 bin 653, yani neredeyse 80 bin etkinlik olmuş. OHAL sonrası 21 ayda da toplam etkinlik sayısı 66 bin. Arada büyük bir fark yok. OHAL'den önceki 21 ayda bu etkinliğe katılan insan sayısı 43 milyon 600 bin, OHAL'in içindeki 21 ayda bu etkinliğe katılan insan sayısı 57 milyon 400 bin, yani önceki yılki rakamdan daha fazla.”