Sosyalist Devrimci Gençlik kuruldu: Birçok ilde anma, ziyaret ve eylemler

Sosyalist Devrimci Gençlik kuruldu: Birçok ilde anma, ziyaret ve eylemler

Kuruluşunu açıklayan Sosyalist Devrimci Gençlik katledilen TİP'li gençleri anarken, birçok kentte de pankartlı eylemler yaptı. Haziran Direnişi'nde yitirilenleri de unutmayan gençler, 68 kuşağı devrimci gençlik önderlerinin mezarlarına ziyaretlerde de bulundu.

İleri Haber

Bir bildiriyle kuruluşunu duyuran, Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) bugün birçok kentte anmalar, ziyaretler ve eylemler gerçekleştirdi.

“Sosyalist Devrimci Gençlik olarak üniversitelerden, liselerden, mahallelerden gençleri işçi sınıfı mücadelesiyle buluşturmak için kollarımızı sıvıyoruz. Söz veriyoruz, hayallerini satmayanların ülkesini kuracağız! Söz veriyoruz, karanlığı aydınlığa çevireceğiz!” ilanıyla yola çıkan Sosyalist Devrimci Gençlik, 8 Ekim 1978'de Ankara Bahçelievler’de faşist çetelerce katledilen 7 TİP’li öğrenciyi Ankara ve Kırklareli’deki mezarları başında andı.

(Ankara)

DEVRİMCİ GENÇLİK ÖNDERLERİNİN MEZARLARINA ZİYARET

Sosyalist Devrimci Gençlik,  68 kuşağının devrimci gençlik önderlerinin de mezarlarına ziyaretlerde bulundu. Öğrenciler ziyaretlerde 68’lerden devraldıkları bayrağı daha da yükseğe taşıyacaklarına söz verdiler.

Harun Karadeniz

Deniz Gezmiş

Mahir Çayan

HAZİRAN DİRENİŞİ’NDE YİTİRİLENLER UNUTULMADI

Sosyalist Devrimci Gençlik, Haziran Direnişi’nde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan’ın ailelerine de ziyaretlerde bulundu. Ayrıca direniş döneminde Okmeydanı’nda polis kurşunuyla katledilen Berkin Elvan’ın da mezarı ziyaret edildi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesine ziyaret

Ahmet Atakan'ın ailesine ziyaret

Berkin Elvan'ın mezarına ziyaret

BİRÇOK YERDE PANKARTLI EYLEM

Sosyalist Devrimci Gençlik tarafından yurt genelinde birçok yerde de pankartlı eylemler yapıldı.