Soma'da göçük altında kalan madenciler kurtarıldı

Soma'da göçük altında kalan madenciler kurtarıldı

Soma'da bir maden ocağında kaya parçaları çöktü. Yaralanan 7 işçi hastaneye kaldırıldı. Göçükte kalan 3 işçi de daha sonra kurtarıldı.

İleri Haber

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar Madeni'nde tavandaki kayanın düşmesi sonucu en az 1'i ağır olmak üzere 11 işçinin yaralandığı bildirildi.

CHP Milletvekili Melda Onur'un Sosyal Haklar Derneği (SHD) Soma Temsilciği'nin edindiği bilgilerden yaptığı sosyal medya paylaşımlarına göre kazanın “kara tunba denen üretimin devam ettirilmesinden” kaynaklandığı ifade ediliyor. Paylaşımlarda 1 işçinin durumunun ağır olduğu ve Manisa'ya sevk edildiği bildirilirken 3 işçinin ise hala göçük altında olduğu aktarılıyor.

Ayrıca valinin geldiği ve çevrede çok fazla güvenlik önlemi alındığı da aktarılanlar arasında.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN 3 İŞÇİ KURTARILDI

Soma Devlet Hastanesi'ne getirilen işçilerin isimleri SHD tarafından Veysel Karaduman, Halil İbrahim Yıldız, Ferhat Özdemir, Hasan Hüseyin Mat, Tahsin Bayındır, Bayram Ataç, Bilal Aydın şeklinde bildirilirken 1 işçinin Manisa’ya gönderildiği aktarıldı. Göçük altında kalan Erol Türkmen, Hüseyin Güre ve Rıza Zeybek'in de çalışmalar sonucu kurtarıldığı ve Soma Devlet Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

13 Mayıs 2014'te Soma Kömür İşletmeleri'ne ait madende 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin geçtiğimiz Temmuz ayında görülen davada tutuklu sanıklara 15-22 yıl aralığında ceza verilirken, Soma Kömürleri A.Ş. Holding Başkanı Alp Gürkan ve birçok sorumlu hakkında beraat kararı verilmişti.