Soçi'de Putin-Esad görüşmesi

Soçi'de Putin-Esad görüşmesi

Soçi'de yapılan görüşmede, Suriye'nin geleceği masaya yatırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Soçi’de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kremlin’den görüşmeye dair yapılan açıklamada, Putin’in “Suriye ordusunun terörle mücadelede elde ettiği başarılar ve politik sürecin başlaması bağlamında yabancı silahlı güçlerin bu ülkeden çıkarılması gerektiği” yönünde görüş belirttiği vurgulandı.

Görüşmeye dair Kremlin'in verdiği diğer bilgiler şöyle:

"- Suriye Devlet Başkanı, Suriye Anayasası üzerinde çalışması gereken anayasa komitesinin oluşturulması için kendi temsilcilerini, Suriye heyetinin kendi kısmını gönderme kararını aldı. Onlar, Birleşmiş Milletler’e gönderilecek, zira bu çalışmalar Cenevre süreci temelinde yapılıyor

- Oldukça kapsamlı görüşme gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı, Suriye hükümet ordusunun terörist oluşumlara karşı elde ettiği önemli başarılara vurgu yaptı ve bundan dolayı Esad’ı kutladı. Suriye’de tam kapsamlı politik sürecin yeniden başlaması için ek koşulların oluşturulması gerektiği vurgulandı.

- Esad görüşmede 'İstikrar iyileşiyor ve tüm bunlar, bir süre önce başlattığımız politik süreç önündeki kapıları açıyor. Her zaman söyledim ve şimdi de tekrar ediyorum, terörle mücadeleye paralel olarak yürümesi gereken politik süreci her zaman büyük bir coşkuyla destekliyoruz' mesajını verdi."