Sınav sorusu yüzünden iflasın eşiğine gelen kafe

Sınav sorusu yüzünden iflasın eşiğine gelen kafe

Bir sınav sorusundaki farazi eleştiride adı olumsuz yorumlarla anıldı, gerçek hayatta işleri bozuldu. Avustralya'daki Calmer Cafe'nin sahibi sınavı hazırlayanları mahkemeye veriyor.

 

Avustralya’nın Melbourne kentinde bir kafe, 40 binden fazla kişinin girdiği bir sınav yüzünden iflasın eşiğine geldi. Sınavdaki farazi bir restoran yorumunda ‘Calmer Cafe’ isimli mekândan son derece olumsuz söz edilmesi sonucu, gerçek Calmer Cafe’nin işleri bozuldu.

'REZALET BİR SERVİSİ VAR'

Ülkede 40 bin öğrencinin girdiği İngilizce dil sınavında, ‘Calmer Cafe’ hakkındaki olumsuz bir yorumun analiz edilmesi isteniyordu. Sınavdaki soruda, kafenin ‘yanmış kahve servis ettiği’, ‘kötü bir dekoru’ ve ‘rezalet bir servisi’ olduğu yönünde olumsuz ifadeler yer alıyordu.

Ancak öğrenciler sınavdan sonra bu yorumları ciddiye aldı, Melbourne’daki gerçek Calmer Cafe için “Bu konuda sınavda da yazdım, kötü hizmeti olan feci bir yere benziyor” gibi yorumlar yazdı.

İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ

Kafenin 29 yaşındaki sahibi Tara Conron ise şimdi mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. İşlerinin bozulduğunu söyleyen Conron, “Tek yapmaları gereken Google’a bakmaktı. Burası benim geçim kaynağım. Hayatımın 10 yılını burayı inşa etmeye ayırdım. Bu olayın bana ne kadara mal olduğunu bilmiyorum” dedi. Sınavı hazırlayan yetkililer ise resmi kayıtlarda bu isimde bir işletmenin bulunmadığını savundu.

DAHA FAZLA