Sıla Gençoğlu'nu darp eden Ahmet Kural'a hapis cezası

Sıla Gençoğlu'nu darp eden Ahmet Kural'a hapis cezası

Mahkeme, Ahmet Kural hakkında 3 ayrı suçtan hapis cezası verdi.

Oyuncu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Sıla'yı darp etmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı. Mahkeme Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verdi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı. Ahmet Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti.

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi.

Kural, berratini isterken mahkemeye 20 dakika ara verildi.

3 SUÇTAN 1 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

Sıla'nın avukatı, Kural'ın cezasının ertelendiğini ancak kararın kesinleşmesi halinde daha önce aldığı suç için infaz süreci başlayabileceğini, oyuncunun cezaevine girebileceğini söyledi.

SILA: SUSMAK İYİ BİR FİKİR DEĞİL

Adliye çıkışı kısa bir açıklama yapan şarkıcı Sıla, karardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Adalet tecelli etti, zor bir dönemdi benim için" diye konuştu.

Sıla, "Ne kadar kuvvetli de olsanız kolay bir şey değil sağlam kalmak. Susmak iyi bir fikir değil. Susmayarak birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese cesur olmayı salık veriyorum" dedi.