'Şekirê Pembû' İnternette Yayına Girdi

'Şekirê Pembû' İnternette Yayına Girdi

Katledilen çocuk işçi anısına çekilen filmin yayımlanma haberi yönetmeni tarafından duyuruldu.

İleri Haber

Yönetmen Ozan Takış’ın 2013’te press makinesine sıkışarak hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız anısına çektiği ve ilk gösterimi 7 Aralık’ta Mersin Kültürhane’de yapılan, çocuk işçilerin konu edildiği kısa film Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) filmi YouTube'da yayınlandı.

Filmin yayına girmesini yönetmen Takış sosyal medya hesabından duyurdu.

'SİNEMAYI YAKARIŞ OLARAK KULLANIYORUM'

Takış, filmle ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti:

“Ahmet Yıldız anısına çektiğim bir filmdir Şekirê Pembû. Ahmet Yıldız’dan biraz bahsetmek istiyorum;  Ahmet Yıldız 13 yaşında bir çocuk işçiydi. Press makinesine sıkışarak hayatını 2013 yılında kaybetti. Sigortasız ve kaçak çalıştırılıyordu. İşveren ilk önce trafik kazası süsü verdi. Sonra olayın gerçek yüzü ortaya çıkınca, işveren Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Aradan bir süre geçtikten sonra işveren Ahmet Yıldız’ın babası ile 30 bin TL bedel ile anlaştı ve serbest kaldı. Bunun sonrasında Ahmet Yıldız unutuldu gitti. Bu olay beni inanılmaz üzdü, onu yaşatmak için bir şeyler yapmam gerekliydi. Bunu sinema ile dile getirmek istedim. Çocuk işçilerin hayatını anlatan Şekirê Pembû; çocukların hem kırsal ve hem şehir arasında sıkışıp kalmalarını, çocukların emekleri sömürülerek topladıkları pamuk ürününe ne kadar yabancı olduklarını ve onların birer çocuktan öte olmadıklarını anlattığım bir filmdir. Tüm çocuk işçilerin sesi olmak istedim ve Ahmet Yıldız’ı böyle hatırlamak istedim. O yüzden sinemayı bir yakarış olarak kullanıyorum.”

OZAN TAKIŞ KİMDİR?

26/11/1985 Kayseri / Yeşilhisar'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. Ardından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi / Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı hocalarından Yrd. Doç. Dr. Hakan ERKILIÇ’dan senaryo yazılımı ve yönetmenlik dersleri aldı. Mersin Olba Fotoğraf Derneği üyesi ve boş vakitlerinde fotoğraf çekiyor.

 

 

DAHA FAZLA