Seçime günler kala Bahçeli’den 'yeni darbe' iddiası

Seçime günler kala Bahçeli’den 'yeni darbe' iddiası

Yeni bir darbe iddiasının konuşulduğunu öne süren Bahçeli, “Bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalamayacak” dedi.

24 Haziran baskın seçimleri yaklaşırken, MHP lideri Devlet Bahçeli seçim çalışmalarından ziyade yaptığı çıkışlarla gündemde.

Af çıkarılması konusunda ısrarlı bir şekilde çağrı yapan, cezaevindeki çete liderini ziyaret eden Bahçeli, seçime günler kala bu sefer de darbe iddiasıyla gündemde.

Bahçeli, ilkini Sivas’ta gerçekleştirdiği bölge istişare toplantılarının sonuncusunu İzmir’de yaptı. “24 Haziran Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl” teması ile Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bahçeli, 24 Haziran baskın seçimlerine günler kala yeni darbe olacağı yönünde duyumlar olduğunu öne sürdü.

Erdoğan’ın söylemlerini kullanarak “Cumhur İttifakı milli iradenin ümit çeşmesidir” diyen Bahçeli “Ekmeğimizi bölüşeceğiz, hem doyacağız, hem de doyuracağız. Muhabbet ve hürmetimizi bölüşeceğiz, dik duracağız, diri olacağız. Ancak vatanımızı asla böldürmeyeceğiz. Küresel vahşiliğe, emperyalizmin şiddet ve senaryolarına teslim olmayacağız” şeklinde konuştu.

‘BAŞARAMAZSAK BATARIZ’

Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’da başarısı için mücadele ettiklerini söyleyen Bahçeli, “Başaramazsak batışımız mukadderdir” dedi.

Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanamaması durumunda çeşitli senaryolarla adeta tehdit eden Bahçeli şunları söyledi:

“Bekamızı koruyamazsak bitişimiz kaçınılmazdır. Çünkü zalimler yine ellerini ovuşturmaktadır. Sevr lobisi faal, ihanet kulisi yoğundur. Türkiye kuşatma altındadır. Türk milletinden intikam almak, geçmişteki mağlubiyetlerin acısını çıkarmak için kuyruğa giren iç ve dış düşmanlar zaaf ve zayıf bir anımızı kollamaya çoktan başlamışlardır. Bu maksatla terör örgütleri kışkırtılmaktadır. Güney sınırlarımız boyunca kanlı ve karanlık hesaplar yapılmaktadır. PKK/PYD/YPG küresel emperyalizmin kiralık cinayet tetikçileri olarak kullanılmaktadır.”

YENİ DARBE İDDİASI

Yeni bir darbe girişimi olabileceği iddiaları olduğunu öne süren Bahçeli, “Son günlerde FETÖ’nün bir kez daha darbeye teşebbüs edeceği konuşulmaktadır. PKK zaten kan dökmeye, can almaya devam etmektedir. İzmir’den açık açık söylüyorum, iğrenç niyet sahiplerini uyarıyorum: Eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, böylesi bir felaket bir kez daha yaşanırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalamayacaktır. Varlığımıza göz koyanların gözünü oyarız” dedi.

‘MİLLET İTTİFAKI, DEMİRTAŞ HAYRANI KESİLDİ’

Bahçeli konuşmasında Millet İttifakı’nı da hedef göstererek şöyle konuştu: “Sözde Millet İttifakı’nda toplanan partiler hezeyan içindedir. Ne dedikleri belli değildir. İlkeleri belirsizdir. Siyasi ahlakları silik ve sönüktür. FETÖ’ye itirazları yoktur. PKK’yla ilgili tepki ve kaygıları duyulmamıştır. Hepsi birden ağız birliği etmişçesine terörist Demirtaş’ın hayranı kesilmişlerdir. Sözde Kürt sorununu tanımak için kolları sıvamışlardır” diye konuştu. (DHA)