Sarı Yelekliler'in eylemleri 10. haftasında

Sarı Yelekliler'in eylemleri 10. haftasında

Bugün 2. ayına giren Sarı Yelekliler'in eylemleri başkent Paris başta olmak üzere birçok kentte devam ediyor. Sarı Yelekliler bugün, hareketin ikinci ayına girmesini kutlarken, mum ve güllerle de eylemlerde yaşamını yitirenleri ve yaralananları anacak.

İleri Haber

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler, bugün 10'uncu kez sokaklarda. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başlattığı "Büyük Ulusal Müzakere" toplantılarına rağmen Sarı Yelekliler, sokak eylemlerine devam etmekte kararlı olduklarını açıkladı. 

Facebook üzerinden örgütlenen Sarı Yelekliler, Paris'te Invalides Meydanı'ndan, İtalya Meydanı'na kadar yürüyecek. Bu hafta, hareketin ikinci ayına girmesi kutlanacak, mum ve güllerle eylemlerde yaşamını yitirenler ve yaralananlar anılacak.

GÜNCELLEME 17.06

Caen'da polis saldırısı başladı.

GÜNCELLEME 15.22

Gazeteciler de son haftalarda uğradıkları şiddeti protesto ettiler. Gazeteciler, #libresdinformer etiketini kullanıyorlar.

GÜNCELLEME 15.07

Sarı Yelekliler eyleminin merkezi olan Paris'te binlerce kişi toplandı.

GÜNCELLEME 15.01

Paris'teki kortejlerden bir tanesinde "Yöneticiler, hesap vereceksiniz" pankartı bulunuyor. Eylemlerde yükselen taleplerden bir tanesi de seçilenlerin avantajlarını (araba, lojman, maaş vb.) indirmek.

GÜNCELLEME 13.57

Sarı Yelekliler hazırladıkları pankartın yanı sıra mum ve güllerle eylemlerde yaşamını yitirenleri anıyor. Aynı zamanda, iktidar tarafından düzenlenen "Büyük Ulusal Müzakere" kapsamında belediyelerde vatandaşlar sorunlarını tartışıyor.