Şarbondan bir ilde daha karantina kararı!

Şarbondan bir ilde daha karantina kararı!

Bir ilde daha şarbon alarmı! 1 hafta içinde 81 büyükbaş hayvan öldü, kentte karantina kararı alındı.

Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan şarbon vakaları, Bitlis’te de görüldü. Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesinde meydana gelen şarbon vakasında, bir hafta içerisinde 81 büyükbaş hayvan öldü. İlçe karantina altına alındı.

'BİR HAFTADA 81 BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÖLDÜ'

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı yetkililerden alınan bilgiye göre, Günkırı'nda görülen şarbon vakasında, bir hafta içinde 81 büyükbaş hayvan öldü. Beldede bulunan bütün büyükbaş hayvanlara aşı yapılırken, şarbonun beldeye yakın yerlere sıçramaması için ilçe ve köylerinde bulunan tüm büyükbaş hayvanlara da aşı yapılacağı belirtildi.

ET VE SÜT ÜRÜNLERİ YASAKLANDI

Elazığ İl Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen numunelerden sonra hayvanların ölmelerinin sebebinin şarbon hastalığı olduğu kesinleşti. Belediye yetkilileri, beldenin Muş sınırında bulunan otlak alanlara gelen ithal hayvanlardan hastalık kaptıkları şüphesi üzerinde durulduğunu belirtti. Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, aldıkları numuneleri Diyarbakır’a götürerek incelemede bulunacak. Yapılan incelemenin ardından şarbonun hayvanlara nasıl bulaştığı belirlenecek.

Karantina altına alınan ilçede, hayvan giriş ve çıkışları jandarma kontrolünde yapılıyor. Meralarda hayvan otlatma yasaklanırken, ilçede et ve süt ürünlerinin satışı da yasaklandı.

 

DAHA FAZLA