Saray ittifakı emeklilik isteyen yurttaşlara karşı

Saray ittifakı emeklilik isteyen yurttaşlara karşı

Erdoğan'ın Bahçeli'yle yaptığı görüşmeye ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Gündemde, Erdoğan tarafından dile getirilen EYT de vardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yaptığı görüşmede konuşulanları, partisinin MYK toplantısına aktardı. Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda Bahçeli’yi ikna ettiğini söyledi.

Yandaş Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Erdoğan’ın, önceki gün partisinin Meclis grubu toplantısında EYT’lerle ilgili gündeme getirdiği açıklamaları Bahçeli’yle görüşmesinde de ele alındı. Erdoğan’ın MYK toplantısında  “Sayın Bahçeli’ye bu yükün altından kalkamayacağımızı rakamlarla anlattım. EYT dediklerimizin sayısı 6.2 milyon kişi. SGK’ya maliyeti 750 milyarın üzerine çıkıyor. Sayın Bahçeli, bu konuda ikna oldu. Bu konu artık gündemden çıkacak” bilgisini verdiği öğrenildi.

YEREL SEÇİMDE ‘GÖNÜL İTTİFAKI’

Erdoğan’ın, MYK’da “Her iki partinin adaylarını çıkarmasının daha doğru olacağını ve MHP ile fikri ve gönül anlamında bir ittifaka gidileceğini” söylediği öğrenildi. MYK’da, MHP ile ittifakın belediye başkan yardımcılığı veya belediye meclis üyelikleri konusunda olmasının daha doğru olacağı, aksi durumda ‘belli bir adayın dikte edilmesinin’ seçmen nezdinde olumsuz tepki göreceği değerlendirmesi yapıldı.

ERDOĞAN MECLİS GRUP TOPNATISINDA EYT İÇİN NE DEDİ?

"Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için kurulan bir dernek dahi var. Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.

Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkınız var mı?”