Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı sokağa çıkıyor

Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı sokağa çıkıyor

Sağlık emekçileri, Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın çıkarılması ve 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle yurdun dört bir yanında sokağa çıkıyor.

İleri Haber

Sağlık emekçileri, Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılması ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle sokağa çıkıyor.

İstanbul Tabip Odası'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yurt genelinde düzenlenecek programlar kapsamında 17 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde kurumlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. 

KADIKÖY'DE 'SAĞLIKTA ŞİDDET NÖBETİ'

Saat 12.30’da Dr. Fikret Hacıosman’ın öldürüldüğü Medicana Bahçelievler Hastanesi'nde basın açıklaması yapılacak. Akşam saat 19.00-20.00 arasında ise Kadıköy İskele Meydanı’nda Sağlıkta Şiddet Nöbeti gerçekleştirilecek. 

GAZİANTEP PROGRAMI

Gaziantep'te 7 yıl önce hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için saat 12.30'da, kendi isminin verildiği Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde TTB Başkanı Sinan Adıyaman'ın da katılımıyla bir basın açıklaması ve anma düzenlenecek. Ardından saat 17.00'da Kırkayak Parkı'nda 'beyaz önlük nöbeti' tutulacak.

İZMİR PROGRAMI

İzmir’de Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılması ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle düzenlenecek etkinlikler, yarın sabah 08.30’da saygı duruşuyla başlayacak.

Sağlık çalışanları, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü tüm sağlık kurumlarında (Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerde) şimdiye kadar kaybedilen sağlık çalışanlarının anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacak.

Aynı gün saat 12.30’da da Konak Eski Sümerbank önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

ANKARA PROGRAMI

Ankara'daki sağlık kurumlarında saat 08.00-08.30 arasında yapılacak olan saygı duruşunun ardından saat 12.30'da Bilkent Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenlenecek. 18.00 ila 20.00 saatleri arasında ise Kuğulu Park'ta Şiddet Yasası Nöbeti tutulacak.

ANTALYA PROGRAMI

Antalya Tabip Odası da, Çarşamba günü saat 12.30’da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak.
Yapılan açıklamada, “Akşam 18.45- 20.00 arasında ATTALOS heykeli önünde, ellerimizde ışık kaynaklarımızla, fenerlerimizle ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasını Arıyorum!’ nöbeti gerçekleştireceğiz. Katılımlarınızı bekliyoruz” denildi.

BURSA PROGRAMI

Bursa'da ise sağlık emekçileri, "17 Nisan Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü ilan edilsin" ve "Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılsın" talebiyle saat 12.30'da Muradiye Devlet Hastanesi poliklinik girişinde bir araya gelerek basın açıklaması düzenleyecek.

NE OLMUŞTU?

Dr. Ersin Arslan, 17 Nisan 2012'de Gaziantep'te görev yaptığı hastanede Murat Geceken isimli hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Geceken, 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ı, göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından Geceken tutuklanırken, hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın ismi ise görev yaptığı hastaneye verildi.